Ga naar hoofdinhoud

Zento-zoon Day Dream wint Vion vijfjarigen

Day Dream hier met Willem Greve (v. Zento) - Foto: Jacquelien van Tartwijk
Zonen van niet-KWPN goedgekeurde hengsten speelden vanmorgen de hoofdrol in de Vion Cup voor vijfjarige springpaarden. De rubriek werd gewonnen door Zento-zoon Day Dream (mv. Heartbreaker) met Willem Greve in het zadel, die ook de eindoverwinning pakte in de Vion voor vijfjarigen. De vijfjarige ruin die ook in eigendom van Greve is, is een zoon van de derde bezichtigingshengst Zento en – hoe toepasselijk bij deze rubriek – heet zijn grootmoeder 'Bastaard'. Hij was foutloos in 34.60 seconden.

De rubriek werd vanmorgen om acht uur afgetrapt met acht goedgekeurde hengsten die – bij wijze van ‘rondje voor de fokkers’ – Hors Concours meededen. Wellicht was het een beter idee geweest om de hengsten aan het einde van de rubriek te laten verschijnen, daar de fokkers waarvoor ‘het rondje’ bestemd was, om 8 uur nog niet in grote getale aanwezig waren.

In het basisparcours, waar vooral hindernis 5 voor velen een struikelblok was, bleven tien vijfjarigen foutloos. Tweede werd Derbyland (v. Corland) onder Mitchel Sonneveld, overigens een van de weinige paarden waar fokker familie Sonneveld ook nog eigenaar is. Derbyland finishte in 34,89 seconden en werd vierde in de einduitslag.

Derde in de finale werd Diablo (v. Clinton), die met Mark van den Top over de streep kwam in 37,54 seconden en de plaatsen 4 en 5 gingen naar Down Under (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en Dairo (v. Wittinger), die derde werd in de einduitslag.

Op plaats twee in de einduitslag nog een ‘bastaard’: Duvolinus (Uvolinus x Levisto) met Bert-Jan Zuidema in het zadel. Deze zoon van de derde bezichtigingshengst Uvolinus (v. Guidam) werd gefokt door G. Kouwen uit Dalfsen. Overigens zijn zowel Zento als Uvolinus bij het NRPS goedgekeurd

Naast de topvier van het eindklassement, mogen ook De Meta (v. Lord Z), Diablo (v. Clinton), Dorkas (v. Stakkato), Donja Peternella (v. Unaniem) en Down Under (v. Tangelo van de Zuuthoeve) naar het WK in Lanaken om de eer van het KWPN hoog te houden.

Klik hier voor de complete uitslag. 

Lees hier alles over de KWPN Paardendagen.

Willem Greve en Day Dream:

Eén reactie op “Zento-zoon Day Dream wint Vion vijfjarigen

  • De Dinkel Hoeve

    Van harte gefeliciteerd, Willem en natuurlijk ook de fokkers A. Vos Ekkelkamp.
    Na Zinesse (kampioensmerrie NRPS) al 2de kampioen van Zento deze week!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook