Ga naar hoofdinhoud

Chester Weber wint Amerikaanse mentitel met vierspan KWPN’ers

Afgelopen weekend haalde Chester Weber zijn zestiende nationale titel binnen bij de vierspanrijders. Weber deed dat met zijn vierspan KWPN paarden. Een aantal van de paarden maakten in Tryon al deel uit van Webers span waarmee hij team goud en individueel zilver won. Ook de reservetitel ging naar een vierspan KWPN'ers gereden door Misdee Wrigley-Miller. 

Chester Weber legde de basis voor zijn titel al in de dressuur die hij ruim won. Ook de marathon en de vaardigheidsproef won hij overtuigend met zijn span Nederlandse paarden. Weber stuurde zijn span bestaande uit de veertienjarige Amadeus (v. Talos), de zevenjarige Hendrik (v. Manno), de tienjarige First Edition (v. Waldemar) en de achtjarige Gouveneur (v. Patijn) naar de titel met 166.13.

‘Klaar voor het grote werk’

“Ik was erg blij om het weekend te starten met een dressuurscore in de 30. In de dressuur heb ik twee andere paarden gebruikt dan in mijn WEG-team. Ik was hier blij mee”, vertelde Weber. “Voor de vaardigheidsproef heb ik de vertrouwde voorpaarden weer gebruikt waarmee ik het afgelopen jaar succesvol was. Ook reed ik mijn zevenjarige Hendrik. Hij wordt beter en beter. Hij is klaar voor het grote werk in Europa.”

Zilver ook voor vierspan KWPN’ers

Op ruime afstand won Misdee Wrigley-Miller het reserve kampioenschap. Ook Wrigley-Miller had een vierspan KWPN’ers waarmee ze op 222.46 punten uit kwam. De bronzen medaille ging naar Paul Maye die drie KWPN’ers en een Irish Cob voor de wagen had.

Klik hier voor de resultaten.

Bron USEF

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook