Ga naar hoofdinhoud

SFN sluit af met verlies: ‘Sportief rendement belangrijker’

Jeroen Dubbeldam met Zenith. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Hoewel de prijs waarvoor SFN II het toppaard Zenith (v. Rash R) van SFN heeft gekocht niet bekend is gemaakt, staat vast dat SFN heeft afgesloten met een negatief resultaat. Dat vertelt directeur Jacob Melissen in een interview met de Volkskrant, nadat hij vrijdag bekend maakte dat de combinatie Jeroen Dubbeldam en Zenith tot in lengte van jaren intact blijft.

Jacob Melissen vertelt een dubbel gevoel over te houden aan de verkoop. “We zijn blij dat we Zenith hebben kunnen behouden, maar het is teleurstellend dat we het eerste fonds niet met een positief saldo hebben kunnen afsluiten. De deelnemers krijgen hun volledige investeringsbedrag niet terug.”

Geen spijt

Dat was wellicht wel gelukt als Zenith direct was verkocht nadat Dubbeldam in 2014 het WK won. Met het oog op een hoge klassering op de Olympische Spelen van 2016 in Rio werd dat nagelaten. Melissen zegt geen spijt te hebben. “Het sportieve rendement is voor ons belangrijker dan het financiële resultaat.”

Bron: Volkskrant

Eén reactie op “SFN sluit af met verlies: ‘Sportief rendement belangrijker’

  • Marcel Dufour

    Financieel gezien misschien niet het beoogde resultaat behaald maar het sportieve resultaat is onwaarschijnlijk goed gelukt en zal waarschijnlijk nooit meer geëvenaard worden.
    Als je naar 3 grote kampioenschappen toewerkt (EK, WK en OS) en je paard springt tijdens die zwaarste evenementen niet één paal naar beneden en haalt 2 van de 3 titels binnen, dan heb je het onmogelijke mogelijk gemaakt.

    Wat dat betreft is de samenwerking tussen Zenith, Dubbeldam en het NSF1 er een voor de geschiedenisboeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.