Ga naar hoofdinhoud

Succes voor Aniek Poels in Lummen: ‘Athene heeft een super instelling’

Exclusief
Aniek Poels met Athene Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Nadat ze gisteren al tweede werd in de Internationale driesterrenwedstrijd over 1,45, reed Aniek Poels vandaag met Athene (v Berlin) naar de derde plaats in de Grand Prix van Lummen. Pedro Junqueira Muylaert uit Brazilie won de 1,50 m wedstrijd met Chacote (v Chacco-Blue).

De Brit Guy Williams werd tweede met Rouge de Ravel (v Ultimo van ter Moude). De eerste twee ruiters zaten slechts 5 honderste van een seconde achter elkaar, met 35,13 en 35,18 seconden. Poels finishte in 36,72.

‘Alles wat je wilt in een paard’

Aniek Poels vertelt: “Athene rijd ik nu twee jaar. Dit is ons tweede buitenseizoen, vorig jaar moesten we elkaar nog echt leren kennen. Het is heel voorzichtig paard met een super instelling, ze is echt alles wat je wilt hebben in een springpaard. En nergens bang voor.

We hebben deze winter vaak dubbel nul gesprongen in verschillende Grote Prijzen, maar binnen is het toch vaak krap en daar waren we niet de snelsten. In Lummen rijd je op een heel groot veld, dan kun je groter galopperen en kan ik haar iets meer laten lopen. Ik ben echt heel blij met de resultaten. Als je twee dagen achterelkaar zo hoog eindigt is dat gewoon super.”

De amazone is trots en ook ambitieus: “Ik zou heel graag een keer een landenwedstrijd willen rijden. Het zou mooi zijn om een keer mee te mogen, en ook die ervaring op te doen!”

Schuttert en Verhagen ook geklasseerd

Ook Frank Schuttert met Bugatti v/d Nortside en Charlotte Verhagen met Abache HL werden geklasseerd in Lummen vandaag. Zij werden respectievelijk zesde en tiende.

 

Lees ook: Aniek Poels tweede in 1,45 Lummen

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.