Ga naar hoofdinhoud

Henrik von Eckerman wint 1.60m-rubriek met Glamour Girl

De Zweedse springruiter Henrik von Eckerman pakte gisteravond de overwinning in de 5*-rubriek in Lyon met de KWPN-merrie Glamour Girl (v. Zirocco Blue VDL). De combinatie liet alle balken in de lepels liggen en noteerde de winnende tijd van 38,95 seconden, waarmee het duo 3,21 seconden sneller was dan Max Kühner met de Ierse ruin Up Too Jacco Blue (v. Chacco-Blue) die op de tweede plaats eindigden. Kevin Jochems viel ook in de prijzen met de donkerbruine KWPN'er Emmerton (v. Silvio I).

De Amerikaanse amazone Holly Smith greep de derde plaats met de door M.G. & A.A. Woertman gefokte KWPN’er Denver (v. Memphis). Venwege een tijdsoverschrijding in de eerste ronde kreeg het paar één strafpunt. Smith passeerde de finishlijn met de ruin in 42,96 seconden. Landgenoot van Von Eckerman, Petronella Andersson, pakte de vierde plaats met de Heartbreaker-kleindochter Halita O (v. Eldorado van de Zeshoek TN). Het duo ontving één strafpunt en zette de klok stil in 44,20 seconden.

Twaalfde plaats voor Kevin Jochems

In het 1.60m-parcours viel Kevin Jochems met de KWPN’er Emmerton (v. Silvio I) nog net binnen de prijzen op de twaalfde plaats. De combinatie liet twee balken vallen en finishte in 63,53 seconden.

Nicolas Deseuzes wint 2* GP

Gistermiddag werd ook de 2* Grand Prix verreden in Lyon. De Fransman Nicolas Deseuzes won de 1.45m-rubriek met de de Goodtimes-kleindochter Feyah (v. Verdi TN). Janika Sprunger werd tweede met de schimmelmerrie Carlotta (v. Cornet Obolensky), gevolgd door Noa Verel met de dressuurgefokte Hannoveraan 3Q Qalistya (v. Stedinger).

Simon Delestre pakt winst in 5* 1.50m

De Franse ruiter Simon Delestre greep gisteren de winst in de 1.50m-rubriek met de vos Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray). De tweede plaats ging naar Steve Guerdat met de zwartbruine hengst Albfeuhren’s Maddox (v. Cohiba VDL). De Belgische springruiter Gudrun Patteet maakte de top 3 compleet met de Zangersheide Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso Z).

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.