Chapot stuurt nieuw paard naar overwinning in Wellington - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Chapot stuurt nieuw paard naar overwinning in Wellington

Laura Chapot met Chandon Blue Foto Sportfot
"Ik weet nog maar net waar alle knoppen zitten", zei Laura Chapot toen ze met haar nieuwe aanwinst Chandon Blue (v. Chacco Blue) het afsluitende 1,50m-parcours van week 10 op het WEF in Wellington had gewonnen. Chapot kocht de dertienjarige Oldenburger in december via Cian O'Connor en bracht hem op de tour in Wellington voor het eerst aan de start om hen te laten wennen. En na zeven starts is de eerste overwinning een feit.

In de barrage van de Hollow Creek 1.50m Classic versloeg Laura Chapot haar Amerikaanse collega amazones Hunter Holloway en Lillie Keenan. Al vroeg had Chapot een snelle foutloze ronde gereden met Chandon Blue. De 36,145 seconden was wel langzamer dan Beezie Madden die als eerste 34,633 op de klokken had gezet met HHS Hercules (v. Guidam). Maar Madden kreeg een balk en werd uiteindelijk zesde.

De tien combinaties na Chapot beten zich allemaal stuk op haar tijd. Hunter Holloway kwam wel dicht bij met  36,565 seconden en dat bleek goed voor de tweede plek met de KWPN’er VDL Bravo S (v. Ephepe For Ever). De nummer drie Lilli Keenan was met de Holsteiner Concho (v.Cassaro 5) nog twee seconde langzamer.

Kijk hier naar de winnende rit.

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht WEF

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook