Ga naar hoofdinhoud

Houtzager en Sterrehof’s Bylou derde in Verona

Marc Houtzager met Sterrehof's BylouFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De eerste rubriek van vandaag op het CSI5* in Verona was een spannende Tabel A over 1,45m. Marc Houtzager, die in de Italiaanse plaats al goed op dreef is, pakte zojuist de derde plaats met Sterrehof’s Bylou (v. Phin Phin). Als laatste starter kaapte Simon Delestre met Catch Me T (v. Contagio) de hoofdprijs voor de neus van Eduardo Alvarez Aznar en zijn Dollar Girl (v. Dollar du Murier) weg. 

Voor de sleeppauze had de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar met Dollar Girl de tijd gezet. Met de achtjarige merrie finishte Aznar in 60,09 seconden. Direct daarna kwam Marc Houtzager erg dichtbij met de Phin Phin-dochter Sterrehof’s Bylou, hij kwam iets meer dan een halve seconde te kort.

Vervolgens doken nog zes combinaties onder de 60 seconden, maar ze kregen allemaal een balk aan de benen. Tot Simon Delestre als laatste in de ring kwam met de negenjarige merrie Catch Me T. Het lukte ook Delestre om de merrie onder de 60 seconden rond te sturen, maar het paar liet wel alle balken in de lepels. De foutloze rit in 59,47 seconden was goed voor de eerste plek.

Maikel van der Vleuten was de tweede Nederlander in de rubriek. Een balk met de Numero Uno-zoon Cupido V koste hem een plaats boven in het klassement.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook