Ga naar hoofdinhoud

Jos Verlooy grijpt net naast zege in GP-kwalificatie Valkenswaard

Jos Verlooy hier met Domino. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Reed Kessler pakte met de veertienjarige Cos I Can (v. Olympic Lux) de overwinning in de Grand Prix-kwalificatie in Valkenswaard. Met een verschil van slechts een honderdste seconde verhinderde de Amerikaanse dat Jos Verlooy niet alleen de openingsrubriek, maar ook de laatste rubriek van vandaag won in Valkenswaard.

Verlooy begon de dag vandaag in Valkenswaard met een zege met Apollonia en deed met Igor in afsluitende rubriek een goede poging om ook hier de overwinning op te eisen. De Belgische ruiter was met de ruin van Emerald Van ’t Ruytershof een van de zeventien combinaties, die terug mochten komen voor de barrage en zette een hele snelle tijd neer. Het duo bleef foutloos en finishte in 39,86 seconden, maar Kessler was met 39,85 seconden net sneller en eiste de zege op.

De derde plaats was voor Emma Augier de Moussac met de KWPN-ruin Domino van de Valhoeve. De Tsjechische amazone was een stuk langzamer dan Kessler en Verlooy en kwam in 43,12 seconden aan de finish met de Lord Z-zoon. Alberto Zorzi volgde met Veronese Teamjoy op de vierde plaats en Jan-Philipp Weichert maakte met Drachten (v. Berlin) de top 5 compleet.

Beste Nederlander

Piet Raijmakers jr. was de beste Nederlander. Hij eindigde net buiten de top 5 met Van Schijndel’s Dominus, net als Drachten een afstammeling van Berlin en werd zesde.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook