Ga naar hoofdinhoud

Febe van Zwambagt naar 13e KNHS-titel met volle zus FS Las Vegas

Vorig jaar pakte Febe van Zwambagt op de KNHS Indoorkampioenschappen met RS2 Emporio haar twaalfde KNHS-titel. Vandaag werd daar de dertiende aan toegevoegd met de merrie FS Love Story (Lord Loxley x Louis le Bon) van werkgever Feriënhof Stücker in het Z1 (met 70,74%). Leuk detail: Love Story is de volle zus van Van Zwambagts succespaard FS Las Vegas . 

Al sinds haar ponytijd rijdt Van Zwambagt voor Ferienhof Stücker. De pony’s FS Dr. Watson en FS Coco Jambo hadden haar ouders in gezamenlijke eigendom met het hengstenstation, net als de paarden FS Las Vegas en FS Lambada, die nog altijd bij Van Zwambagt staan en waar ze al vele successen en kampioenstitels mee behaalde. Nadat Van Zwambagt vorig voorjaar uit dienst trad bij RS2 Dressage, ging ze een dag later voor Feriënhof Stücker aan de slag.

Enige boven 70%

De achtjarige merrie van Lord Loxley, die eerder door Jana Freund werd uitgebracht en in 2016 in Duitsland al haar eerste M-proef won, was de enige in het kampioenschap die boven de 70% uitkwam. 70,74% gaven de drie juryleden in Ermelo.

Nog een ‘zus van’

Op ruime afstand volgde nog een ‘zus van’: de merrie Finnländerin KS (Fidertanz x Donnerhall). Deze merrie is de halfzus van de goedgekeurde hengsten Sidney (v. Sandro Hit, AES), Vito Corleone S (v. Vivaldi, AES, WESTF, OLDB) en het Grand Prix-paard Ferrera (v. Sandro Hit). Moeder Ferna is de volle zus van niemand minder dan Don Schufro. Onder Suzanne Kleijwegt liep Finnländerin KS naar 67,7%.

Top-5

De top-5 wordt gecompleteerd door Nienke Monden-Otjes met Fjèro (v. Oscar) met 67,6%, Joyce Vegter met Gabana (v. Bretton Woods) met 66,91% en Lotte Verstappen met Etrine V.Z. (v. Sandreo) 66,86%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.