Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Gerritsen en Valdez uit elkaar

Exclusief
Ingrid Gerritsen hier met de KWPN-hengst Valdez. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
De KWPN-hengst Valdez (Houston x Jazz) wordt niet langer door Ingrid Gerritsen gereden. Eigenaar Lauw van Vliet heeft zijn hengst beschikbaar gesteld aan Maud Maarse, de dertienjarige dochter van Dave Maarse. "Maud vormt een prachtige combinatie met Valdez en we willen haar de kans geven om haar droom te verwezenlijken. De ruiterwissel is in goed overleg met Ingrid verlopen", vertelt Van Vliet.

Na haar carrière bij de pony’s was Dave Maarse voor zijn dochter op zoek naar een geschikt paard om de overstap naar de paarden te maken. “Dave benaderde mij op de hengstencompetitie. Of ik een geschikt paard wist voor zijn dochter. Toen zijn we op Valdez gekomen. Maud kon er zo mee wegrijden en vorige week is hij verhuisd naar hun stal in Wellerlooi.”

Goede oplossing

Van Vliet blijft eigenaar van de vijftienjarige hengst. “Ik wil hem zeker niet verkopen en dit is een goede oplossing. Valdez is een super brave hengst en Maud gaat met hem als een speer. Hij is haar eerste paard en de bedoeling is dat ze hem in de sport gaat uitbrengen. Dave vangt bij hem op stal het sperma en Valdez blijft via mijn station beschikbaar. Dus wat dat betreft verandert er niks.”

Vervolg

Lauw van Vliet vertelt dat met de ruiterwissel van Valdez geen einde is gekomen aan de samenwerking met Ingrid Gerritsen. “Ingrid heeft het met Valdez super gedaan en we gaan het nu met een jong paard proberen. Ik heb nog geen specifiek paard op het oog. Die ga ik zoeken en kom ik onderweg ongetwijfeld tegen.”

Alle kansen

Ingrid Gerritsen kreeg Valdez anderhalf geleden te rijden en startte hem succesvol in de Lichte Tour. Hoogtepunten waren deelname aan het NK, Jumping Amsterdam, de hengstenrubriek op het WK in Ermelo en twee jaar op rij de VHO Trofee op de KWPN Hengstenkeuring, waarvan de laatste editie begin deze maand ook het laatste optreden was van het nu gescheiden duo. “Ik ben heel blij dat Lauw mij destijds heeft gevraagd om Valdez te rijden. Ik heb alle kansen gekregen en alle wedstrijden mogen rijden die mijn hartje begeerde”, vertelt Gerritsen.

Sportief gemis

Het deed Gerritsen wel even pijn om de teugels van Valdez over te dragen, maar de amazone is ook heel blij dat hij zo goed terecht is gekomen. “Valdez is in de tijd dat ik hem reed echt m’n maatje geworden en ik ga hem zeker missen. Sportief gezien is het natuurlijk jammer maar het was super om te zien hoe Maud met hem wegreed. Ze kon hem heel makkelijk narijden, echt een getalenteerd meisje. Ik hoop dat ze straks naar een EK mogen, dan ga ik ze zeker aanmoedigen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.