Ga naar hoofdinhoud

Kim Hoogenraat: ‘Caesar kan een EK springen’

Amazone Kim Hoogenraat bevestigde vandaag haar goede vorm door met Caesar (v. Ukato) de Grote Prijs Young Riders in Opglabbeek te winnen. Na al een sterke prestatie in de landenwedstrijd eerder dit weekend en de gouden medaille tijdens het NK Young Riders in Mierlo geeft de amazone duidelijk haar visitekaartje af. "Maar geplaatst voor het EK zijn we nog niet. De groep Young Riders is sterk dus je moet er ieder concours weer staan" aldus Kim.

Voor de amazone was Opglabbeek weer de eerste graadmeter na het NK. De amazone vertelt over de Grote Prijs: “Het parcours was niet heel hoog maar wel technisch en de tijd bleek ook een scherprechter. Met name de eerste helft van de startlijst had moeite met de tijd. Ik was dan ook wel bij dat er maar 4 combinaties terugkwamen voor de barrage. Caesar is een groot en vermogend paard dus heel hard rijden is niet voor ons weggelegd. Er zat echter een moeilijke wending voor de dubbelsprong langs in en ik was de enige die voor die optie ging. Caesar heeft zoveel vermogen dus ik kon met vertrouwen die wending rijden en dat lukte! Hierdoor was ik net snel genoeg voor de overwinning. Ik ben heel blij met dit resultaat”.

Constant presteren voor teamplek

In de landenwedstrijd was de amazone ook al succesvol. In de eerste omloop kreeg ze een tijdfout en in de tweede omloop tikte Caesar net de balk van de laatste hindernis eraf. “Dat was wel een beetje balen die fout op de laatste. Echt een veegfoutje. Dit paard heeft nooit meer dan een balk dus we hebben een lekker constante reeks op dit moment, maar of dit genoeg is voor het EK zal van de komende weken afhangen. Ik mag als Nederlands Kampioen in Wierden van start maar of ik daar in het team rijdt is nog niet bekend. Ik rijd erg graag in Wierden, maar de week erna is Hagen al en direct daarna wordt het team bekend gemaakt. Het is dus nog niet 100% zeker waar ik zal gaan rijden want twee weken achter elkaar zo kort voor een EK is erg veel”. De amazone gaat voor het hoogst haalbare dit seizoen en dat is het EK in Samorin eind juni. De amazone heeft een realistische kijk op haar kansen: “Mijn paard is goed genoeg maar er zijn veel kanshebbers. Constant proberen te presteren en ons zo tot op het laatste selectiemoment bewijzen is het enige wat ik kan doen . Hopelijk vindt de bondscoach dat een plek in het team waard.”

Lees ook: Kim Hoogenraat bewijst topvorm in Opglabbeek

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.