Ga naar hoofdinhoud

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein lanceert boek ‘Digby, van paard tot wereldster’

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein met Digby. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Grand Prix-amazone Nathalie zu Sayn-Wittgenstein heeft een boek geschreven over de opleiding van haar toppaard Digby. De Deense prinses - dochter van prinses Benedikte van Denemarken en de Duitse prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg - was jarenlang de nummer één van Denemarken. De amazone leidt haar eigen fokproducten, waaronder Donnerhall-zoon Digby, op tot en met de internationale Grand Prix.  

Zu Sayn-Wittgenstein en Digby acteerden negen jaar lang in de internationale topsport, waarna de ruin in 2014 met pensioen ging. Het duo maakte deel uit het Deense team dat brons won op de Spelen van Beijing en heeft daarnaast scores van boven de 80% op naam staan.

Digby toonde niet gelijk de potentie om een van ’s werelds beste Grand Prix-paarden worden, maar werd uiteindelijk toch getraind tot één van de leidende krachten in de Deense nationale ploeg. Zu Sayn-Wittgenstein hoopt met het boek anderen te inspireren om in hun paard te geloven, ook al lijken ze misschien niet meteen de meeste aanleg te hebben. De amazone laat in haar boek zien hoeveel er met geduld, ijver en de juiste training bereikt kan worden en geeft tips over het oplossen van de problemen.

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Lees de reportage over Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, haar paarden en training in de online-editie van Paardenkrant-Horses.nl Magazine.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.