Ga naar hoofdinhoud

PR voor Robin van Lierop en Finja in Prix St. Georges

Robin van Lierop met Finja. Foto: Thea Teunissen fotografie
De top drie in de Prix St. Georges van de selectiewedstrijd voor het NK in Uden, was zondagavond enorm aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk won Robin van Lierop de rubriek met een PR van 74,34% met Finja (v. Flatley). Ilse van Cranenbroek en Emerald S (v. Ampère) volgden met 74,28%. Plaats drie was voor Diederik van Silfhout en Dahlhoff (v. De Niro) met 74,21%.

“Het was niet normaal spannend. Het zat zo dicht bij elkaar, maar dit keer was Finja de mannen de baas”, reageert Robin van Lierop blij.

In de vorige selectie werd de combinatie tweede met ruim 73%.
“Net als toen hebben we ook nu gekregen qua punten waar we voor gereden hebben. Ze was nu heel mooi in de aanleuning. Ik zou er nog iets meer aan kunnen rijden, maar dat heb ik bewust gedoseerd. Als ik te fanatiek wordt lopen we toch het risico dat er fouten in sluipen. Ze liep heel mooi met de neus voor de loodlijn en los door het lijf. Dat is echt genieten.”

Jumping Amsterdam
Onlangs noteerde de combinatie een score van 68,68% in de race om een ticket voor Jumping Amsterdam, waarmee ze tweede werden. “Van die score schrok ik wel erg, maar daar doe je niks aan. De proef was zeker niet minder dan vandaag, al moest ik er wel iets meer aan rijden toen. Ik ga toch nog een keer proberen om dat ticket wel te bemachtigen. Vorig jaar was ik met Cupido drie keer tweede in zo’n selectie en alleen de nummers één mogen gaan. Ik hoop dat het nu wel lukt. Dat zou geweldig zijn.”

Sandy van Boxmeer
Kebie van der Heijden werd vierde in de Prix St. Georges van Uden. Met Don Diego (v. Lord Leatherdale) noteerde ze 71,58%. Sandy van Boxmeeren Earth Wind and Fire (v. Lord Loxley) noteerden 70,66% en werden hiermee vijfde. Met Figaro (v. Apache) werd de amazone ook nog zevende met 70,20%. Danielle Houtvast en Entertainer (v. Jazz) werden zesde met 70,46%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.