Ga naar hoofdinhoud

Dekking Charmeur ten bate van gehandicapten openingsstuk KWPN Select Sale

Charmeur met Emmelie Scholtens
Foto Jacquelien van Tartwijk

Al vanaf 2001 is de KWPN Select Sale het fantastische sluitstuk van een prachtige KWPN Hengstenkeuring. Dit jaar hebben Nico Witte en Gertjan van Olst van de selectiecommissie dressuur van de KSS Sale wel een heel bijzonder openingsstuk geselecteerd: een dekking van de hengst Charmeur. Nog specialer van dit charmante veilingitem is dat de opbrengst van deze veiling geheel ten goede komt aan DVB Foundation, de stichting rond Coby en Marlies van Baalen die zich inzet voor ruiters en amazones met een beperking.

Olympisch amazone Coby van Baalen-Dorresteijn vindt dat je eigenlijk niet genoeg kan doen voor de minder bedeelde mens. “Ik hoef voor dit publiek niet te benadrukken dat wij zelf allemaal zoveel vreugde beleven aan onze paarden. Die vreugde gun je iedereen. Voor iemand met een zware handicap is het paardrijden vaak nóg specialer. Het is de enige manier om uit de rolstoel te komen. Op een paard is iemand bevrijd van rolstoel of krukken en ervaart hij dat het paard gezonde benen heeft voor iedereen. Het paard maakt geen onderscheid! Hoe sommige paarden kunnen reageren op ruiters met een beperking is uniek”, zegt ze nadrukkelijk.

Ze vindt het geweldig dat het KWPN nu ook aandacht wil besteden aan dit doel bij de KWPN Select Sale op de KWPN Hengstenkeuring: “Het is fantastisch dat het KWPN zich hiermee ook met een maatschappelijk doel verbindt.”
De dekking van de KWPN-hengst Charmeur op de KWPN Select Sale op 2 februari wordt aangeboden door Nico Witte, Barend Tamerus en Joop van Uytert.

Bron: Horses / DVB Foundation / KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook