Ga naar hoofdinhoud

Dekking Charmeur ten bate van gehandicapten openingsstuk KWPN Select Sale

Charmeur met Emmelie Scholtens
Foto Jacquelien van Tartwijk
Al vanaf 2001 is de KWPN Select Sale het fantastische sluitstuk van een prachtige KWPN Hengstenkeuring. Dit jaar hebben Nico Witte en Gertjan van Olst van de selectiecommissie dressuur van de KSS Sale wel een heel bijzonder openingsstuk geselecteerd: een dekking van de hengst Charmeur. Nog specialer van dit charmante veilingitem is dat de opbrengst van deze veiling geheel ten goede komt aan DVB Foundation, de stichting rond Coby en Marlies van Baalen die zich inzet voor ruiters en amazones met een beperking.

Olympisch amazone Coby van Baalen-Dorresteijn vindt dat je eigenlijk niet genoeg kan doen voor de minder bedeelde mens. “Ik hoef voor dit publiek niet te benadrukken dat wij zelf allemaal zoveel vreugde beleven aan onze paarden. Die vreugde gun je iedereen. Voor iemand met een zware handicap is het paardrijden vaak nóg specialer. Het is de enige manier om uit de rolstoel te komen. Op een paard is iemand bevrijd van rolstoel of krukken en ervaart hij dat het paard gezonde benen heeft voor iedereen. Het paard maakt geen onderscheid! Hoe sommige paarden kunnen reageren op ruiters met een beperking is uniek”, zegt ze nadrukkelijk.

Ze vindt het geweldig dat het KWPN nu ook aandacht wil besteden aan dit doel bij de KWPN Select Sale op de KWPN Hengstenkeuring: “Het is fantastisch dat het KWPN zich hiermee ook met een maatschappelijk doel verbindt.”
De dekking van de KWPN-hengst Charmeur op de KWPN Select Sale op 2 februari wordt aangeboden door Nico Witte, Barend Tamerus en Joop van Uytert.

Bron: Horses / DVB Foundation / KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.