Ga naar hoofdinhoud

Evita dressuurkampioen Brabant

Evita (Rhodium x Juventus)
Foto De Paardenkrant

Rhodium-dochter Evita pakte vandaag de algemene dressuurtitel van de provincie Brabant. Op de centrale keuring in Veghel pakte ze eerder al de prijs voor de beste driejarige merrie. Evita, die eigendom is van P.T.M. van Gorkum- De Jong uit Moergestel kreeg concurrentie van zeker niet de minsten. In totaal vaardigde de jury maar liefst veertien driejarige Brabantse-dressuurmerries af naar de Nationale Merriekeuring.

In de top kreeg de fraai gemodelleerde Evita – die zich functioneel liet zien in beweging, maar wat meer macht kon laten zien – concurrentie van de zeer opvallende Enoeska (Johnson x Krack C) van F. van de Poel uit Haps en Elista O.Bertje (Tuschinski x Jazz) van C. van Zele uit Leuven, die gefokt werd uit kampioensmerrie Zhara-Obertje. Elista O.Bertje werd uiteindelijk derde en Enoeska bezette de tweede plek.

Net buiten de top drie, op de vijfde plek, belandde de nationaal veulenkampioene van drie jaar geleden Eos-Utopia (Ampère x Negro) van fokker H.A. van Gils uit Meerhout, die zich vooral tijdens de ochtendpresentatie met veel allure presenteerde.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook