Ga naar hoofdinhoud

Frank Schuttert wint Grand Prix Valkenswaard

Frank Schuttert met Chianti's Champion. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In aanloop naar de WEG in Tryon laat Nederlands teamlid Frank Schuttert wederom zien goed in vorm te zijn. In de CSI5* wedstrijd in Valkenswaard zette hij met zijn WK-paard Chianti's Champion de snelste tijd neer in de barrage (39,89 sec) en gaat hij naar huis met de prijs van 99.000 euro. Marcus Ehning was met Cornado NRW slechts een fractie langzamer (39,90 sec) en had het nakijken. Collega Christian Ahlmann eindigde met Tokyo als derde (41,04 sec).

Barrage

Frank Schuttert zette vanavond met de Champion du Lys-nakomeling een foutloze ronde neer in de Grand Prix van Valkenswaard en was daarmee de enige Nederlander in de barrage. Maikel van der Vleuten kreeg met Verdi TN een fout en ook teamlid Jur Vrieling (VDL Glasgow v. Merelsnest N.O.P.) maakte met 8 strafpunten geen kans meer op de barrage.

Sterk deelnemersveld

In de barrage van deze Grand Prix had Schuttert stevige concurrentie, waarbij hij het onder andere moest openen tegen Martin Fuchs met de van een blessure teruggekeerde Clooney, Marcus Ehning (Cornado NRW) en Fine Lady van Erik Lamaze. De tijd van Chianti’s Champion (39,89) was echter niet meer te kloppen en daarmee pakte Frank Schuttert knap de overwinning in Valkenswaard.

Uitslag

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Frank Schuttert wint Grand Prix Valkenswaard

  • Marcel Dufour

    Fantastische rit van Frank. Bij de bocht naar de derde hindernis in de barrage kwam hij een galopsprong meer binnendoor dan de rest. Aan heel zijn rijden kon je zien dat hij wist dat als hij het laatste deel net zo snel zou rijden als de anderen, hij ‘m in de knip had, of dichtbij.
    Hele grote jockey, letterlijk en figuurlijk. Daar gaat Nederland nog veel plezier van beleven, alhoewel, hij is al 24. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook