Frank Schuttert wint Grand Prix Valkenswaard

Frank Schuttert met Chianti's Champion. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In aanloop naar de WEG in Tryon laat Nederlands teamlid Frank Schuttert wederom zien goed in vorm te zijn. In de CSI5* wedstrijd in Valkenswaard zette hij met zijn WK-paard Chianti’s Champion de snelste tijd neer in de barrage (39,89 sec) en gaat hij naar huis met de prijs van 99.000 euro. Marcus Ehning was met Cornado NRW slechts een fractie langzamer (39,90 sec) en had het nakijken. Collega Christian Ahlmann eindigde met Tokyo als derde (41,04 sec).

Barrage

Frank Schuttert zette vanavond met de Champion du Lys-nakomeling een foutloze ronde neer in de Grand Prix van Valkenswaard en was daarmee de enige Nederlander in de barrage. Maikel van der Vleuten kreeg met Verdi TN een fout en ook teamlid Jur Vrieling (VDL Glasgow v. Merelsnest N.O.P.) maakte met 8 strafpunten geen kans meer op de barrage.

Sterk deelnemersveld

In de barrage van deze Grand Prix had Schuttert stevige concurrentie, waarbij hij het onder andere moest openen tegen Martin Fuchs met de van een blessure teruggekeerde Clooney, Marcus Ehning (Cornado NRW) en Fine Lady van Erik Lamaze. De tijd van Chianti’s Champion (39,89) was echter niet meer te kloppen en daarmee pakte Frank Schuttert knap de overwinning in Valkenswaard.

Uitslag

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Frank Schuttert wint Grand Prix Valkenswaard
  1. 1

    Fantastische rit van Frank. Bij de bocht naar de derde hindernis in de barrage kwam hij een galopsprong meer binnendoor dan de rest. Aan heel zijn rijden kon je zien dat hij wist dat als hij het laatste deel net zo snel zou rijden als de anderen, hij ‘m in de knip had, of dichtbij.
    Hele grote jockey, letterlijk en figuurlijk. Daar gaat Nederland nog veel plezier van beleven, alhoewel, hij is al 24. 🙂