Ga naar hoofdinhoud

GP Rijssen voor Wendy Scholten

Wendy Scholten

Wendy Scholten won vrijdagavond de Grote Prijs van Rijssen bij Hotra Indoor 2013. Met haar achtjarige Blom’s Alina (v. Tangelo van de Zuuthoeve) snelde zij naar een eerste plek, voor Sander Geerink en Bjorn Egberink.

Scholten finishte in een rappe tijd van 31,04 seconden, bijna een halve seconde sneller dan Geerink. Hij had met Casper de Muze (v. Triomphe de Muze) 31,44 seconden nodig om foutloos rond te komen. Bjorn Egberink zadelde zijn Barones en werd derde in 31,73 seconden.

Voor de freelance paardensportjournaliste c.q. amazone was er een extra premie van 250 euro vanwege haar snelste tijd van de klassen Z en ZZ. Don Willemsen won met Satchmo de klasse Z in 32,24 seconden.

Na een wat mindere periode was Scholten extra blij met haar overwinning: “Je probeert naar bepaalde evenementen toe te werken en daar een goed resultaat te zetten. De laatste tijd liep dat niet zo en leek Alina niet helemaal fit. We lieten haar nakijken en haar bloedwaarden bleken niet goed te zijn. Nu is ze de laatste weken weer fitter en vrolijk en op Jumping Amsterdam gaf ze eigenlijk een heel goed gevoel. Maar ook daar kregen we helaas weer fouten en dan ga je je wel afvragen wat er moet veranderen. Ik spring pas een paar jaar en heb hard gewerkt aan mijn rijden. Ik ging weer behoorlijk twijfelen aan mezelf. We steken zoveel tijd in de paarden en puzzelen heel wat af dat je je afvraagt of je het wel goed doet. Gelukkig blijft Alina’s eigenaar Rinus Blom altijd heel rustig en heeft hij veel vertrouwen in me.”

Scholten voelde aan Alina dat er dit weekend iets aparts ging gebeuren: “Op het voorterrein was ze heel fris. Ze begon te bokken en te steigeren, dat doet ze normaal nooit. En toen bleek inderdaad dat er iets aparts gebeurde.” Scholten kent Alina immers al langer dan vandaag. “Ik reed haar eerder voor haar fokster, dat ging toen zo goed dat ik haar op concours ben gaan uitbrengen. Kevin Gielen heeft mij destijds erg goed begeleid en mij de beginselen van de springsport aangeleerd. Rinus Blom van Verkeersschool Blom kocht een tijdje later Alina en ik mocht haar blijven rijden. Het is een super voorzichtig paard met een goede instelling”, vertelt de amazone. “Over twee weken start ik Alina in het 1,40m in Ambt Delden. Dat heeft ze al weleens eerder gedaan in Drachten en op Outdoor Gelderland, maar de laatste periode niet meer. Nu voelt ze zo goed dat ik het weer wil proberen en dan zien we wel hoe ver we komen.”

Uitslag Hotra Grote Prijs van Rijssen
1. Wendy Scholten – Blom’s Alina – 0-31,04
2. Sander Geerink – Casper de Muze – 0-31,44
3. Bjorn Egberink – Barones – 0-31,73
4. Don Willemsen (Z) – Satchmo – 0-32,24
5. Elsemiek Leijenaar – Vagebond – 0-32,59

Bron: Horses / Hippisch Twente

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook