Hendrik Gravemeier (33) overleden

Afgelopen zaterdag is Hendrik Gravemeier overleden. De zoon van de oud bondscoach van het Duitse springteam Kurt Gravemeier, overleed zes weken voor zijn 34e verjaardag. Hendrik Gravemeier was een succesvol springruiter en trainer.

In 2016 trouwde Gravemeier met zijn vrouw Nathalie, acht weken erna werd maagkanker bij Hendrik geconstateerd. Nathalie Gravemeier reageerde dat de schok moeilijk onder woorden te brengen was, aangezien Nathalie op dat moment al zwanger van Paulina was. Lang heeft hij niet van Paulina mogen genieten, 15 maanden welgeteld, want zoals Nathalie duidelijk maakte; het lot had andere plannen.

Valse hoop

Nadat de maag van de springruiter verwijdert was, werd hij genezen verklaard. Eind 2017 werden er helaas toch uitzaaiingen geconstateerd, waarna de laatste maanden van zijn leven een hel werden. Hendrik kreeg chemo maar dit hielp niets. Geen van de behandelingen of medicatie sloeg aan.

Laatste afscheid

Uiteindelijk verloor de vreugdevolle en vriendelijke man het gevecht. Na zaterdag zijn familie en vrienden nog bij zich gehad te hebben voor het laatste afscheid, sliep Hendrik Gravemeier in.

Bron: Spring-Reiter.de/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.