Ga naar hoofdinhoud

Hendrik Gravemeier (33) overleden

Afgelopen zaterdag is Hendrik Gravemeier overleden. De zoon van de oud bondscoach van het Duitse springteam Kurt Gravemeier, overleed zes weken voor zijn 34e verjaardag. Hendrik Gravemeier was een succesvol springruiter en trainer.

In 2016 trouwde Gravemeier met zijn vrouw Nathalie, acht weken erna werd maagkanker bij Hendrik geconstateerd. Nathalie Gravemeier reageerde dat de schok moeilijk onder woorden te brengen was, aangezien Nathalie op dat moment al zwanger van Paulina was. Lang heeft hij niet van Paulina mogen genieten, 15 maanden welgeteld, want zoals Nathalie duidelijk maakte; het lot had andere plannen.

Valse hoop

Nadat de maag van de springruiter verwijdert was, werd hij genezen verklaard. Eind 2017 werden er helaas toch uitzaaiingen geconstateerd, waarna de laatste maanden van zijn leven een hel werden. Hendrik kreeg chemo maar dit hielp niets. Geen van de behandelingen of medicatie sloeg aan.

Laatste afscheid

Uiteindelijk verloor de vreugdevolle en vriendelijke man het gevecht. Na zaterdag zijn familie en vrienden nog bij zich gehad te hebben voor het laatste afscheid, sliep Hendrik Gravemeier in.

Bron: Spring-Reiter.de/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook