Ga naar hoofdinhoud

Janneke Boonzaaijer wint in Barroca d’Alva

Janneke Boonzaaijer hier met Effe Kieke
De tweede week in het Portugese Barroca d'Alva werd afgesloten met een mooie overwinning voor Janneke Boonzaaijer in de lange tweester wedstrijd. De amazone uit Renswoude bleef op Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel) foutloos in de cross en het springen en eindigde bovenaan het klassement op haar dressuurscore van 36.7. Elaine Pen werd met Blue Nile (v. Casco) vierde.

Janneke Boonzaaijer stond met haar nieuwe aanwinst Champ de Tailleur na de dressuur pas op de elfde plaats. Maar waar haar concurrenten tijd- en hindernisfouten kregen in de cross en het springen, bleef het KNHS Talententeam-lid als enige zonder fouten. Boonzaaijer klom naar de top van het 2*-klassement met de elfjarige zoon van Quidam de Revel. Bij hun debuut vorig weekend werd het paar negende.

Elaine Pen vierde

Met de Casco-zoon Blue Nile kreeg Elaine Pen alleen wat tijdsoverschrijding in de cross, maar bleef verder foutloos. Met 42.9 strafpunten werd de amazone vierde. Tussen Boonzaaijer en Pen eindigden de Ierse Michelle Kenny met Carlchen (v. Clinton II)) op de tweede plaats en Ryuzo Kitajima uit Japan met de KWPN’er Feroza Nieuwmoed (v. Querly Elvis) op de derde plaats. Janneke’s vader Gert Boonzaaijer werd tiende met Beat It (v. Tygo).

‘Vira ging als vanouds’

Elaine Pen had in Portugal ook haar Olympiade-paard Vira weer mee. De zestienjarige merrie van Jazz had lang niet meer gelopen. Pen startte haar in de lange 3* en na een foutloze cross met alleen enkele tijdfouten moest de amazone haar toch terugtrekken voor het springen. Pen schreef op haar Facebook-pagina: “Vira ging als vanouds door de cross, foutloos en overal rechtdoor waar veel ruiters toch kozen voor een alternatief. Helaas voelde ze gistermiddag niet zoals normaal, en ze leek stijver dan normaal. Misschien een lichte bevangenheid. We hebben direct bloed laten prikken om te kijken wat het kon zijn, maar ze waren vergeten om het bloed op tijd naar het laboratorium te sturen waardoor we nu niks weten! Ze is al een heel stuk beter, maar ik durf het risico niet te nemen. Zeker niet nu ze zo ontzettend goed aanvoelde. Ik baal zo erg! Maar de gezondheid van de paardjes staat altijd voorop!”

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Twitter

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.