Ga naar hoofdinhoud

EK-zilver voor Nieuwenhuis in kür op muziek

Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene (v. United). Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jeanine Nieuwenhuis heeft vanmorgen met de 15-jarige KWPN'er TC Athene (v. United) de zilveren medaille gewonnen in de kür op muziek voor U25 ruiters op het EK in Hongarije. De combinatie reed een foutloze proef en scoorde 78,450%. Dit was de tweede zilveren medaille voor de amazone, nadat ze woensdag ook al eremetaal had behaald in de individuele proef.

De Deense Anne-Mette Strandby Hansen was een maatje te groot voor Nieuwenhuis en kreeg de gouden medaille omgehangen. Strandby rekende in de afsluitende proef op de Belgisch gefokte hengst Foco Loco-W (v. Sierappel) en het duo zette de winnende score neer van 79,025%.

Ann-Kathrin Lindner pakt brons

Ann-Kathrin Lindner maakte het podium compleet en pakte de bronzen medaille. De Duitse amazone kreeg voor haar proef met de 11-jarige hengst FBW Sunfire (v. San Amour I) een score van 77,610%.

De Koeyer en Van Zwambagt

De Nederlandse amazones Jasmien de Koeyer en Febe van Zwambagt kwamen ook aan de start in het afsluitende onderdeel van het EK. De Koeyer kreeg met de 11-jarige KWPN’er Esperanza (v. Desperados) van de jury een score van 75,765%. Daarmee bleef ze net voor op Van Zwambagt, die met Edson (v. Winningmood) een score van 75,570% ontving.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook