Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand-paarden domineren kwalificatie Deense vierjarigen, Kardieno op kop

Kardieno (v. Dante Weltino) met Thomas Sigtenbjerggaard - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk
In de vierjarigen kwalificatie op het Deens jonge paarden kampioenschap werd de top van het klassement gedomineerd door Helgstrand-paarden. De Dante Weltino-zoon Kardieno pronkte bovenaan de startlijst met een 9.5 voor rijdbaarheid en hield Suarez (v.Sezuan), Nova (v.Grand Galaxy Win) en Kremlin MD (v.Governor) achter zich.

Kardieno, het fokproduct van Janneke Gnodde, kreeg met ruiter Thomas Sigtenbjerggaard een gemiddelde van 9.2 en ging er met de winst vandoor. De draf en galop werden beide met een 9.4 beoordeeld, de stap met een 8.4 en voor de rijdbaarheid en zijn capaciteit kreeg de zwarte parel een 9.5 en 9.3.

Top van het klassement

Op 0.1 punt achterstand eindigde Suarez en Mette Sejbjerg Jensen achter Kardieno. Enkel het cijfer voor de draf kwam onder de 9. De draf, stap, rijdbaarheid en capaciteit werden beoordeeld met 9’s en de galop zelfs met een 9.5. Rikke Dupont stuurde Nova naar een gemiddelde van 9.0 en kreeg voor de galop maar liefst een 10. Het duo mocht als derde opstellen in de prijsuitreiking van de kwalificatie. Sejbjerg Jensen en de KWPN’er Kremlin MD tekenden naast de tweede ook voor de vierde plaats. Het koppel kwam uit op een gemiddelde van 8.66 en kreeg van de jury voor de galop, net als Sejbjerg Jensen met Suarez kreeg, een 9.5.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook