Ga naar hoofdinhoud

Imke Schellekens: ‘Floratio begint zelf nu ook te geloven dat hij ruin is’

Update
Imke Schellekens-Bartels. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Imke Schellekens-Bartels en Floratio (v. Florencio) komen nu een paar maanden uit in de Lichte Tour en de scores gaan gestaag omhoog. Op de Subtopwedstrijd vandaag in Houten reden ze hun derde wedstrijd en boekten met 68,01% een nieuw persoonlijk record. Die score was de hoogste in de Intermédiaire I en leverde de tweede plek op in het met de Prix St. Georges gecombineerde klassement.

“Het gaat steeds een beetje beter”, vertelt Imke Schellekens over de stijgende lijn die ze met Floratio te pakken heeft. “Het algehele beeld wordt steeds beter. En Floratio wordt steeds stabieler in de aanleuning en in zijn gedrag. Daar ben ik het meest blij mee.”

Twee knallers

Naast fraaie cijfers liep het duo twee dikke onvoldoendes op. “We hadden echt twee knallers van fouten. Normaal is Floratio niet zo kijkerig maar hij vond het best spannend in deze binnenbaan. Na het zigzag-appuyement in galop gingen we recht op de jury af en toen dacht Floratio: what the fuck?”, vervolgt Schellekens lachend. “Hij draaide 180 graden om en ik dacht even dat ik zou vallen. En de serie om de drie ging mis, maar dat was mijn eigen fout. Ik sprong er een paar om de vijf, heel suf.”

Goede kant op

De in Hannover goedgekeurde Floratio werd eerder dit jaar met oog op de sport gecastreerd. “Hij begint nu ook zelf te geloven dat hij ruin is. Floratio was veel hengst en gaat dat nu kwijtraken. Hij is fit, vrolijk en doet z’n werk met veel plezier. Het is nog lang niet af maar het gaat de goede kant op. Ik heb er echt een goed gevoel bij.”

Ervaring opdoen

De amazone probeert dit seizoen richting Jumping Amsterdam toe te werken. “Op zulke wedstrijden kan hij mooi ervaring opdoen. En dan een keer over naar de Inter II en hopelijk de Grand Prix, maar dat gaat nog wel even duren.”

Nekeman aan kop

Jeanine Nekeman won deze gecombineerde groep Lichte Tour. Haar Prix St. Georges-proef met Ferrari (v. Apache) werd beloond met 69,41%. Rianne van Dulst en Fontainebleau (v. San Remo) eindigden met 67,57% als derde.

Laarkamp wint Zware Tour

In het gecombineerde klassement Intermédiaire II en Grand Prix U25 maakten de U25-combinaties de dienst uit. Emma Laarkamp en Zielando (v. Manno) wonnen met 63,78%. Jeanine Nekeman met Vlingh (v. Flemmingh) en Annemarth Lieman met Acantho (v. Sydney) noteerden beiden 61,15%. De Inter II-combinaties bleven onder de zestig procent.

Dubbele winst voor Hekelen

In de kleine ochtendgroep ZZ-Zwaar won Stephanie Hekelen beide proeven. In de eerste proef reed ze Black Berry naar 61,43% en in de tweede naar 63,00%.

Dees en Bunt

De eerste proef van de tweede groep ZZ-Zwaar werd gecombineerd met de young riders. Hier mocht young rider Milou Dees het oranje lint ophalen. Zij reed Francesco (v. Florencio) naar 63,46% en de enige score boven de zestig procent. Bianca Bunt won de tweede proef ZZ-Zwaar met Black Pearl (v. Gribaldi) met 61,79%. Ook hier bleven de overige combinaties onder de zestig procent.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook