Ga naar hoofdinhoud

Italiaans teampaard Rockabella met pensioen

De 15-jarige Hannoveraanse Grand Prix merrie Rockabella (v. Rosentau), die onder Filippo di Marco onderdeel uitmaakte van het Italiaanse Junioren- en Young Riders team, gaat met pensioen.

In 2010 kwam de merrie terecht bij de Italiaanse amazone Nausicaa Maroni. In 2012 maakte de combinatie hun PSG-debuut en in 2016 debuteerden zij in de Grand Prix. De combinatie won vier gouden medailles op de Italiaanse Kampioenschappen.

 

Schoolmaster

In 2017 werd de merrie overgedragen als schoolmaster aan Maronis zoon, Filippo di Marco. Later dat jaar reed de combinatie mee op het EK voor Junioren in Roosendaal en wonnen ze twee keer zilver op de Italiaanse kampioenschappen voor Junioren.

In 2018 ging de combinatie bij de Young Riders rijden waar ze op het EK in Fontainebleau individueel een 22e plaats behaalden. Het EK was de laatste wedstrijd van Rockabella die nu van haar wedstrijdpensioen mag gaan genieten en ingezet gaat worden als fokmerrie.

Ook Corallo Nero met pensioen

Ook de 19-jarige Corallo Nero (v. Sherwood) van de Italiaanse amazone Micol Rustignoli gaat met wedstrijdpensioen. De ruin begon zijn internationale Grand Prix carrière onder Valentina Truppa in 2008. In 2011 kwam de ruin onder het zadel bij Micol Rustignoli in de U25 rubrieken. Ze hadden meerdere malen een plaats in het Italiaanse team en werden twee keer Italiaans kampioen in de Grand Prix.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook