Ga naar hoofdinhoud

Van der Meer en Van Mierlo maken van subtop Maassluis Westlands feestje

Danielle van Mierlo met Ucento

Pas voor de tweede keer reed Patrick van der Meer de wedstrijdring binnen met de hengsten Chagall D&R en Sir Fashion. Chagall was de vorige wedstrijd in Lisserbroek zwaar afgeleid, maar vandaag kon Van der Meer hem beter bij de les houden. Hoewel dat nog niet altijd makkelijk ging, wist Van der Meer de hengst voldoende bij de les te houden om beide proeven te winnen. De stoere in Duitsland goedgekeurde Sir Fashion imponeerde en liep naar een superscore van ruim 74% in de Prix St. Georges. Daniëlle van Mierlo maakte met Ucento het Westlandse feestje compleet, door met ruim 67% de Grand Prix te winnen.

Met haar Ucento had Daniëlle van Mierlo deze zomer veel succes in de U25, zowel nationaal als internationaal. Dat ze ook in de Grand Prix kan scoren heeft ze inmiddels bewezen. Maassluis was pas haar derde Grand Prix wedstrijd, en steeds weet ze nette percentages te realiseren. Ondanks dat in Maassluis haar beide wisselseries fout gingen reed ze nog ruim 67% bij elkaar. “Het was weer even afwachten hoe hij het op wedstrijd zou doen”, vertelt de amazone uit Maasland, die Ucento een tijdje thuis doorgetraind heeft. “Hij is veel internationaal mee geweest en ik had het idee dat hij daar moe van was. Daarom heb ik Ucento een welverdiende vakantie gegeven, waarna ik hem weer ben gaan optrainen richting deze wedstrijd. Ik was heel blij met het resultaat, hij liep eigenlijk beter dan thuis! Die twee grote fouten waren echt jammer.” Van Mierlo geeft wel toe dat de Grand Prix toch een stuk pittiger is dan de U25 proeven: “Als ik de ring uit kom heb ik soms het idee dat ik zeven minuten mijn adem heb ingehouden!” lacht ze. “Ik wil echt ervaring gaan opdoen in deze proef, alles komt veel sneller op elkaar, met heel veel schakelingen en draaien.”

Mee galopperende paarden

Aan Chagall D&R had Patrick van der Meer zij handen vol, ondanks dat de goedgekeurde hengst al veel beter bij de les was dan tijdens hun debuut in Lisserbroek. Van der Meer noteerde met Chagall ruim 70% en ruim 67%. “De eerste proef had ik zijn aandacht nog goed bij me. Het lastige was dat naast de ring enkele paarden in een weiland stonden, en dan wil hij nog wel eens veel ‘hengst’ worden. Het tweede deel van de eerste proef begon hij daar al een beetje naar te loeren” vertelt Van der Meer. In de tweede proef maakten die paarden het Van der Meer knap lastig: “Een van de paarden ging mee galopperen met ons. Dat leidt natuurlijk enorm af, het was echt heel moeilijk om Chagall daar gefocust te houden”, licht Van der Meer zijn ‘lagere’ score van 67% in de tweede proef toe.

Meer gesloten

Over de hengst Sir Fashion sprak Van der Meer niets dan lof: “Er is echt niets dat hij niet kan! Het is zo’n stoere, mooie knol!” Met een score van ruim 74% en zelfs nog een paar kleine hakkeljes in de proef had Van der Meer ook geen klagen. “Hij gaat echt steeds meer gesloten en meer naar boven bewegen. We zijn thuis ook serieus bezig met het Grand Prix-werk, wat hij echt super oppakt” vertelt Van der Meer. Met een tien voor het eerste uitstrekken en nog vele andere hoge cijfers liet de ruiter uit Naaldwijk de concurrentie ver achter zich.

Volgende week kür

De wedstrijd in Maassluis was een voorselectie voor de kür op muziek, welke volgende week zondag wederom op Manege Middenhof zal worden verreden. De beste vier combinaties uit iedere klasse hebben zich hiervoor geplaatst. Zowel Patrick van der Meer als Daniëlle van Mierlo hebben aangegeven komende week weer van de partij te zijn.

Klik hier voor alle uitslagen.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook