Ga naar hoofdinhoud

Drievoudig wereldbekerwinnaar Shutterfly ‘Just believe in him’

Meredith Michaels-Beerbaum met Shutterfly Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

"Just believe in him", zei Markus Beerbaum tegen zijn vrouw Meredith Michaels toen zij met de legendarische Shutterfly de laatste omloop van de wereldbekerfinale in Las Vegas binnenreed. Ze geloofde in het paard en won in 2005 de eerste van drie finales, iets wat alleen Rodrigo Pessoa met Baloubet du Rouet was gelukt.

In een artikel in Chronicle of the Horse vertelt Meredith Michaels-Beerbaum over de warming up met Shutterfly voor de laatste en beslissende omloop in de wereldbekerfinale in Las Vegas 2005. In de losrijring ging het bijna mis. De sensibele Shutterfly schrok van andere paarden en wilde niet meer springen. “Ik heb alleen een paar kruisjes gesprongen en ging toen de ring in”, vertelt de geboren Amerikaanse. Haar vertrouwen in het paard hielp haar en ze kwamen foutloos rond. Het paar won hun eerste wereldbeker, iets wat ze vervolgens herhaalden in 2008 en 2009 herhaalden.

‘Altijd nerveus en angstig’

De Silvio I-zoon Shutterfly kwam als zesjarige bij Meredith Michaels-Beerbaum op stal. Of het een internationaal paard zou worden was nog maar helemaal de vraag. MMB: “Hij was altijd nerveus en angstig en hij rende te snel naar de hindernissen, en sprong er altijd heel plat overheen. Hij nam geen tijd en het was moeilijk te beoordelen of hij genoeg vermogen had en voorzichtig genoeg was.”

Europees kampioen

Toch groeide Shutterfly uit tot een bijna niet te kloppen Grand Prix-paard. Hij liep zeven wereldbeker finales waarvan hij er drie won. Op de wereldruiterspelen in Aken won het paar team en individueel brons. Een jaar later werd MMB in Mannheim Europees kampioen met Shutterfly en pakte met het team zilver. Op de Olympische Spelen in Hong Kong liepen ze net een medaille mis.

Overwinning in Aken bij afscheid

Na een indrukwekkende carrière ging het springkanon in 2011 op achttienjarige leeftijd met pensioen. Zijn afscheid vierde hij in stijl met een overwinning in de Preis von Europa op het CHIO in Aken.

Lees hier het hele interview met Meredith Michaels-Beerbaum op Chronicle of the Horse.

Bron Chronicle of the Horse/St.Georg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.