Ga naar hoofdinhoud

HK Zangersheide: meer dan 70 hengsten opgegeven

Foto: Zangersheide

De hengstenkeuring van Studbook Zangersheide staat aankomend weekend (6-8 november) op de agenda op Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg. De keuring vindt plaats achter gesloten deuren, maar is wel te volgen via ClipMyHorse.tv.

Om aan de coronamaatregelen te voldoen kan er geen publiek worden toegelaten op de Z-najaarskeuring en zelfs de inzenders kunnen niet ‘blijven hangen’. Per paard zijn twee begeleiders toegelaten en ook zij moeten de hal weer verlaten als hun paard in de baan is geweest.

Verplaatst naar november en Nederland

De Z-najaarskeuring wordt normaal gesproken georganiseerd tijdens de Wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden in Lanaken, maar dat kampioenschap moest eind juli worden geannuleerd in verband met het coronavirus.

Zo kwam ook de keuring te vervallen en Studbook Zangersheide besloot om de hengstenkeuring te verplaatsen naar het eerste weekend van november en naar Nederland.

Meer dan 70 hengsten in catalogus

De catalogus voor de hengstenkeuring is inmiddels gepubliceerd. 71 hengsten staan in het boekje, daarbij is de invloed van Diamant de Semilly groot. Direct (vier keer), via zonen Diarado, Diamant de Plaisir en Don VHP Z en kleinzoon Dominator Z (2). Ook de populaire Z-hengst Aganix Z heeft met vier zonen een vinger in de pap en ook van Tangelo van de Zuuthoeve en Cicero Z verschijnen meerdere hengsten. Ook komt de volle broer van Million Dollar (die dekt bij het Holsteiner Verband) en twee zonen van Million Dollar worden aangeboden. Verder duikt ook Quasimodo Z twee keer op als vader in de catalogus en één keer als grootvader: er komt weer eens een Zento-zoon op een keuring.

Catalogus

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook