Ga naar hoofdinhoud

HK Westfalen: Boston levert kampioen

De KWPN-gefokte hengst Boston (v. Jazz) heeft de kampioen geleverd van de Westfaalse hengstenkeuring. Met een Vitalis-zoon als reservekampioen is het vrijwel een 'Nederlands' podium in Münster-Handorf. In de veiling betaalde Klosterhof Medingen de lieve som van 710.000 euro voor de kampioen.

Naast deze twee hengsten met Nederlands bloed werden ook nog een zoon van Apache, een Sorento uit een Nederlandse moeder en een andere Vitalis-hengst geprimeerd. Springkampioen van de keuring werd een zoon van Castelan II.

In de dressuur zag het podium er als volgt uit: Tot beste hengst van de keuring werd cat.nr 5 (Boston x Fidermark x Coriograf B) verkozen. Reservekampioen werd een zoon van Vitalis uit een moeder van Dancier x Wordly (cat.nr 35) en op plaats drie mocht cat.nr 15 (Franziskus x Cornet Fever x Damenstolz) aansluiten. De reservekampioen van Vitalis kwam onder de hamer voor 270.000 euro.

De verdere premiehengsten in de dressuur zijn cat.nr 1 (Apache x Münchhaussen), cat.nr 26 (Millenium x Fürst Heinrich), cat.nr 30 (Rock Forever x Fürst Heinrich), cat.nr 33 (Sir Heinrich x Windspiel AS), cat.nr 34 Sonnentanz (Sorento x Krack C) en cat.nr 40 (Vitalis x Levados). Laatstgenoemde kwam onder de hamer voor maar liefst 420.000 euro.

Bij de springhengsten gaf de hengstenkeuringscommissie de hoogste plaats op het podium aan cat.nr 47 (Castelan II x Cornet Obolensky x Monsieur AA). Voor de springkampioen werd 180.000 euro betaald.  Hij werd gevolgd door cat.nr 43 All Music (Arpeggio x Cornet Obolensky x Pilatus) en cat.nr 72 (Stakkato Gold x Cornet Obolensky x Fläming). Laatstgenoemde werd afgeslagen op 170.000 euro.

Met deze keuring wordt het belang van Cornet Obolensky voor de Westfaalse fokkerij enorm benadrukt. Hij is te vinden als moedersvader van alle in de top geplaatste hengsten en kreeg zelf vier zonen goedgekeurd. Een daarvan werd geprimeerd: cat.nr 62 (Cornet Obolensky x Iberio x Acorado).

Geprimeerd werd ook een zoon van de in Nederlands bezit zijnde Untouched S. Zijn zoon cat.nr 73 United Touch (mv. Lux x Capitol) kreeg als vijfde springhengst een premie.

Gemiddeld brachten de goedgekeurde hengsten 112.733 euro op. Voor de niet-goedgekeurde hengsten werd  gemiddeld 22.111 euro betaald. De duurste niet-goedgekeurde hengst was de Nederlandse cat.nr 8 (Charmeur x Flemmingh), die werd gefokt door S.A. Kiestra en voorgesteld door Willeke Bos. Hij bracht 33.000 euro in het laatje.

Klik hier voor de uitslag van de keuring.

Klik hier voor de uitslag van de veiling. 

Kampioen Boston x Fidermark:

Springkampioen Castelan II x Cornet Obolensky:

3 reacties op “HK Westfalen: Boston levert kampioen

 • Harm Norder

  Boston-nakommeling, dressuuurkampioem in Westfalen en tevens veilingtopper in Munster-Handorf.
  Verkocht voor € 710.000,-, weliswaar een stevige prijs, maar daarmee heeft Klosterhof Medingen als dekstation dan ook wel terdege iets exclusiefs aan te bieden, zowel in kwalitatieve zin, als ook in een begeerde internationale bloedlijn: de beste bloedlijnen van Nederland en Duitsland met elkaar verbinden onder het motto “samen zijn we sterker”, bewijst dus z’n kwaliteit en creëert ook nog eens ruimte en kwaliteitsverbetering in de bloedvoering op zowel korte- als langere termijn.

 • Han Coolen

  Als je de moeder van Boston bekijkt, zou ik persoonlijk hopen dat die bewegingsgenen van die moeder niet in de € 710.000 zijn inbegrepen.

 • Han Coolen

  Als je de moeder van Boston bekijkt, zou ik persoonlijk hopen dat die bewegingsgenen van die moeder niet in de € 710.000 zijn inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook