Ga naar hoofdinhoud

Instagram PF met dik 35.000 euro topper Brightwells veiling

Instagram PF (v. Lord Leatherdale) - Foto: Brightwells

De door Mick Hanswijk gefokte ruin Instagram PF (Lord Leatherdale x Goodwill) was met 31.000 pond (dik 35.000 euro) de topper van de Brightwells Spring Elite Auction in Addington. De zestien dressuurpaarden in de veiling brachten gemiddeld  17.833 pond op. 

Ook het op één na duurste paard werd in Nederland gefokt: de merrie Izaloe (Jazz x Rhodium), de volle zus van de goedgekeurde hengst Blue Hors Erlando. De door M. Hanegraaf uit Maren-Kessel gefokte merrie bracht nu 28.000 pond (ruim 31.000 euro) op. Iets meer dan het dubbele dan er als veulen voor de merrie werd betaald, op de Veulenveiling Borculo werd ze namelijk voor 14.000 euro verkocht in 2013. Met 18.000 pond behoorde ook Batista (Bretton Woods x De Niro) tot de topppers van de veiling.

Klik hier voor de collectie

Bron: Eurodressage/Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook