Instagram PF met dik 35.000 euro topper Brightwells veiling

Instagram PF (v. Lord Leatherdale) - Foto: Brightwells

De door Mick Hanswijk gefokte ruin Instagram PF (Lord Leatherdale x Goodwill) was met 31.000 pond (dik 35.000 euro) de topper van de Brightwells Spring Elite Auction in Addington. De zestien dressuurpaarden in de veiling brachten gemiddeld  17.833 pond op. 

Ook het op één na duurste paard werd in Nederland gefokt: de merrie Izaloe (Jazz x Rhodium), de volle zus van de goedgekeurde hengst Blue Hors Erlando. De door M. Hanegraaf uit Maren-Kessel gefokte merrie bracht nu 28.000 pond (ruim 31.000 euro) op. Iets meer dan het dubbele dan er als veulen voor de merrie werd betaald, op de Veulenveiling Borculo werd ze namelijk voor 14.000 euro verkocht in 2013. Met 18.000 pond behoorde ook Batista (Bretton Woods x De Niro) tot de topppers van de veiling.

Klik hier voor de collectie

Bron: Eurodressage/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.