Ga naar hoofdinhoud

Merrieveulen voor wereldkampioene Fiontini van wereldkampioen D’Avie

Severo Jurado Lopez met Fiontini. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Deense stoeterij Evo heeft vorige week een draagmoeder het leven geschonken aan een merrieveulen van drievoudig wereldkampioene Fiontini (v. Fassbinder) uit de wereldkampioen bij de zesjarige dressuurpaarden D’Avie (v. Don Juan de Hus). Via ET heeft Fiontini al vier veulens gekregen, vorig jaar een hengst van Grand Galaxy Win (v. Apache).

Stutteri EVO heeft de drievoudig wereldkampioene Fiontini samen in het bezit met Helgstrand Dressage. Onlangs maakte de negenjarige merrie haar Grand Prix debuut onder Severo Jurado Lopez. In Herning werd het paar derde in de Grand Prix met bijna 76%. In de kür was er opnieuw een derde plaats met maar liefst 80,185%.

Ondertussen zijn er vier nakomelingen van Fiontini  bij het Deense stamboek geregistreerd. In 2014 een merrie van Sezuan die ondertussen alweer een merrieveulen van Franklin heeft gekregen. Daarna volgden in 2016 twee merries van Franklin en Dream Boy en vorig jaar een hengstveulen van  Grand Galaxy Win.

D’Avie liep afgelopen jaar overtuigend naar de gouden medaille op het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Onder Severo Jurado Lopez maakte Hannoveraanse premiehengst een enorme transformatie door. Met onder meer een 9,8 voor de draf, een  10 voor de galop en een 9,5 voor de aanleg werd hij wereldkampioen met 9,26 gemiddeld.

Bron Facebook/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook