Ga naar hoofdinhoud

Querido VG Z verhuist voor dekseizoen 2019 naar hengstenhouder Keros

Querido VG Z; Foto Zangersheide

Querido VG Z, dé publiekslieveling van de Zangersheide hengstenkeuring, verhuist voor het dekseizoen 2019 van het uiterste Oosten van België naar het Westen. Hij verlaat voor één seizoen de Stoeterij Zangersheide om zijn intrek te nemen bij Keros in Passendale.

Querido VG Z werd gefokt door Alois van Gorp en is de halfbroer van de Pavo Hengstencompetitie-kampioen Leandro VG die onder Jeroen De Winter ook internationaal al op 1.40m niveau actief is. Uit de directe moederlijn komen ook de internationale springpaarden Alaska VG Z, G C Atlanta Z en Jérôme Guery’s 1m60 springende Jupiter VG. De hengst liet zich tijdens de afgelopen hengstenkeuring zien als één van de besten van zijn generatie en beschikt over een bijzonder mooi model, een lichtvoetige galoppade en combineert dat met een krachtige sprong en feilloze techniek.

Kansen voor de fokkerij

“De combinatie van Dominator Z en Chellano Z zorgde voor een bijzonder mooie hengst die de kwaliteiten van beide voor ons zo geliefde hengsten verenigt. We verwachten bijzonder veel van deze fantastische Dominator-zoon. Om hem alle kansen te geven in de fokkerij, en hem ietwat te vrijwaren van de concurrentie van zijn vader Dominator Z en halfbroer D’Aganix Z die beide al dekken op ons station, werd voor een samenwerking met Keros gekozen. Querido VG Z is vers beschikbaar, zowel via Keros als via Zangersheide.” Aldus Judy Ann Melchior.

Bron: persbericht/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook