Ga naar hoofdinhoud

Rheinland fel tegen ‘indringen’ van Westfalen

Het Rheinlandse paardencentrum in Wickrath
De voorzitter van het Westfaalse stamboek, Ralf Johanshon, maakte onlangs op de jaarvergadering van de afdeling Gütersloh bekend dat er vanuit Westfalen plannen zijn om Rheinland er weer bij te trekken. Nu komt er commentaar vanuit een geïrriteerd bestuur van het Rheinlandse stamboek, dat in 2015 met Hannover fuseerde. 

“We zijn zeer geïrriteerd door de door Westfalen geïnitieerde discussie”, schrijft het bestuur van het Rheinlandse stamboek. “Alleen door de fusie met het Hannoveraanse stamboek kon Wickrath (het Rheinlandse paardencentrum, red.) blijven bestaan. Het indringen van Westfalen kan er voor zorgen dat Wickrath, ondanks de ondersteuning van het Hannoveraanse stamboek, niet in haar huidige vorm behouden kan blijven.”

Concurrentiestrijd met Nederlandse en Belgische stamboeken

“We zitten in Duitsland midden in een internationale concurrentiestrijd met het AES, Zangersheide, het KWPN en het BWP. Blijkbaar is deze situatie niet helemaal helder, want een ding is toch duidelijk, de opbouw van een stamboek voor heel Nord-Rhein Westfalen zal kosten met zich meebrengen, beschadigt huidige Westfaalse en Rheinlandse structuren, leidt tot kleinere en versplinterde keuringen en zal waarschijnlijk het einde van de paardenfokkerij voor enige bedrijven betekenen”, aldus het Rheinlandse bestuur.

Onnodig

“De door Westfalen begonnen discussie is onnodig voor Nord-Rhein Westfalen en haar fokkers. De problemen van de toekomst, zoals de globale concurrentiestrijd vanwege internationale stamboeken, concurrentie door sterke, commerciële bedrijven, de kansen en risico’s van genoomselectie, vragen om samenwerking en solidair handelen van de Duitse stamboeken en worden niet opgelost door een politiek van verdringing te bedrijven.”

Lees de hele stellingname hier

Bron: Pferdezucht-Rheinland.de

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook