Ga naar hoofdinhoud

Schockemöhle en Helgstrand slaan handen ineen

Andreas Helgstrand hier met Revolution. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

If you can't beat them, join them, moet Paul Schockemöhle hebben gedacht. De grootste hengstenhouder van Duitsland gaat op dressuurgebied samenwerken met Andreas Helgstrand. En daarmee zet Helgstrand Dressage opnieuw een nieuwe maatstaf. Helgstrand is de man die zelfs Paul Schockemöhle op de knieën krijgt. 

De samenwerking gaat in vanaf het komende dekseizoen en gezamenlijke hengstenshows in Duitsland en Denemarken staan al op het programma. Met deze stap moet volgens een persbericht van Schockemöhle zeker gesteld worden dat ‘de fokkers ook in de toekomst de beste service en het beste genetische materiaal tot hun beschikking hebben’. Het scheelt waarschijnlijk ook dat deze twee zwaargewichten nu niet meer tegen elkaar op gaan bieden op hengstenkeuringen.

Ook samenwerking op sportgebied

Dat is nog niet alles. Het persbericht van Schockemöhle sluit af met de zin dat ‘een verdere samenwerking op het gebied van sport en fokkerij niet uitgesloten is.’ Daarmee valt wat te verwachten op dressuurgebied, gisteren werd namelijk bekend dat Helgstrand de nummer 5 van de wereld, Cathrine Dufour, aan zijn dik twintig koppen tellende team van ruiters heeft toegevoegd. Schockemöhle, die op dit moment niet beschikt over absolute topdressuurruiters, heeft – als de samenwerking ook op sportgebied wordt geïntensiveerd – in één klap een arsenaal aan dressuurruiters tot zijn beschikking.

Nederland

In Nederland verandert er weinig. De hengsten van Schockemöhle blijven beschikbaar bij Joop van Uytert en De IJzeren Man. Zij krijgen nu de hengsten van Helgstrand erbij.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook