Twee springhengsten via herkansing aangewezen voor verrichtingsonderzoek

Cat. nr. 255 Easy Top de Courcel (v. Type top du Monteil) Foto: Jacquelien van Tartwijk/Paardenkrant-Horses.nl

Via de herkansing onder het zadel vandaag in Ermelo zijn twee hengsten alsnog aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Dat betreft cat. nr. 255 Easy Top de Courcel (Type top du Monteil x Allegretto x Galoubet x) van Combinatie Aaldering-Swelheim en cat. nr. 259 Jackass JK SR (Untouched x Contender x Fernando) ook van Aaldering-Swelheim samen met de fokker E. en M.J. Sleutels.

Zeven hengsten deden een poging alsnog een aanwijzing binnen te slepen via de herkansing. Qua springkwaliteit sprong cat. nr. 255 eruit. De jury noemde hem een voldoende rijtypische hengst die zich positief heeft laten zien bij het springen.

Positief

Bij cat. nr. 259 sprak de jury bij monde van voorzitter Cor Loeffen over een voldoende rijtypische hengst, die met een goede balans galoppeert en positief opviel omdat hij goed naar boven springt.

Daarnaast presenteerden zich nog veertien reeds aangewezen hengsten voor de eerste zadelpresentatie. Zij mogen zich opnieuw voorstellen bij de aanlevering op 9 oktober.

 
Cat. nr. 255 Easy Top de Courcel (v. Type top du Monteil) Foto: Jacquelien van Tartwijk/Paardenkrant-Horses.nl


Cat. nr. 259 Jackass JK SR (v. Untouched) Foto: Jacquelien van Tartwijk/Paardenkrant-Horses.nl

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.