Ga naar hoofdinhoud

HK Westfalen: Dancier en For Pleasure leveren kampioenen, Vitalis van Reesink reservekampioen

Update

Op de Westfaalse keuring is cat.nr 18 (Dancier x Floriscount) gekroond tot kampioen van de dressuurhengsten. Maar liefst drie hengsten werd uitgeroepen tot reservekampioen, waaronder cat.nr 50 (Vitalis x Krack C) van Eugene Reesink. Kampioen bij de springhengsten is cat.nr 69 (For Pleasure x Nabab de Reve).

Kampioensring dressuurhengsten

cat.nr 18 (Dancier x Floriscount), kampioen
cat.nr 1 (Apache x Fürst Romancier), reservekampioen
cat.nr 4 (Baccardi x Laureus), reservekampioen
cat.nr 50 (Vitalis x Krack C), reservekampioen

Kampioensring springhengsten

cat.nr 69 (For Pleasure x Nabab de Reve), kampioen
cat.nr 56 (Cavtat PKZ x Calido), reservekampioen
cat.nr 58 (Cordess x Contendro I), 2e reservekampioen

Dertien premiehengsten

In totaal werden dertien hengsten met een premie onderscheiden: negen dressuurhengsten en vier springhengsten. Daaronder de dressuurhengst cat.nr 50 Vitalis x Krack C van Eugene Reesink en de in Nederland gefokte springhengst cat.nr 59 Cornet Obolensky x Indoctro.

Geprimeerde dressuurhengsten

cat.nr 1 (Apache x Fürst Romancier)
cat.nr 4 (Baccardi x Laureus)
cat.nr 11 (Bernay x Dream On)
cat.nr 12 (Bon Coeur x Dimaggio)
cat.nr 15 (Borsalino x His Highness)
cat.nr 18 (Dancier x Floriscount)
cat.nr 28 (Floriscount x Diamond Hit)
cat.nr 34 (Franziskus x Rock Forever I)
cat.nr 50 (Vitalis x Krack C)

Geprimeerde springhengsten

cat.nr 54 (Asca Z x Cachas)
cat.nr 56 (Cavtat PKZ x Calido)
cat.nr 58 (Cordess x Contendro I)
cat.nr 59 (Cornet Obolensky x Indoctro)
cat.nr 69 (For Pleasure x Nabab de Reve)

39 hengsten goedgekeurd

23 dressuurhengsten en 16 springhengsten, dat is de opbrengst van de Westfaalse keuring 2018. Onder die goedgekeurde hengsten drie Nederlandse inzendingen: de Vitalis van Eugene Reesink, de For Pleasure van Team Nijhof en de El Salvador van Twentehorse.

Tiende ring

In de laatste ring werd de door Gerrit Willem Winkel uit Meppen gefokte cat.nr 72 (v. Like Angel) goedgekeurd. Dat gold ook voor een directe Quidam de Revel en een Up to Date.

Goedgekeurde hengsten ring 10

cat.nr 72 (Like Angel x Lupicor)
cat.nr 74 (Quidam de Revel x Carthago)
cat.nr 77 (Up to Date x Raphael)

Negende ring

De VDL Stud maakte afgelopen weekend in Vechta de sier met een For Pleasure, dan kan Team Nijhof natuurlijk niet achterblijven. Zij kregen vandaag in Münster-Handorf een For Pleasure x Chacco-Blue goedgekeurd. Meer Nederlands succes was er met de goedkeuring van cat.nr 66 (El Salvador x Tenerife VDL, fokker J.H. Nijhuis, Mander) van Twentehorse BV. De meeste indruk tot nu toe bij het vrijspringen maakte de derde goedgekeurde hengst in deze ring: cat.nr 69 (For Pleasure x Nabab de Reve).

Goedgekeurde hengsten ring 9

cat.nr 66 (El Salvador x Tenerife VDL)
cat.nr 68 (For Pleasure x Chacco-Blue)
cat.nr 69 (For Pleasure x Nabab de Reve)

Achtste ring

Met een afstamming als cat.nr 64 – Diamant de Semilly x volle zus Casall – krijgt een hengst zeker merries in de tegenwoordige fokkerij. Deze hengst werd samen met vijf andere hengsten in de tweede springring goedgekeurd. Met een afstamming als cat.nr 64 – Diamant de Semilly x volle zus Casall – krijgt een hengst zeker merries in de tegenwoordige fokkerij. Deze hengst werd samen met vijf andere hengsten in de tweede springring goedgekeurd. Naast de Diamant de Semilly, die overigens zijn veelbelovende afstamming nog niet helemaal waarmaakte bij het vrijspringen, werden drie zonen van Cornet Obolensky (van vier), een Coupie en een Durango VDL goedgekeurd. Die laatste hengst werd gefokt bij W.L. Reinders uit Stuifzand.

Goedgekeurde hengsten ring 8
cat.nr 59 (Cornet Obolensky x Indoctro)
cat.nr 61 (Cornet Obolensky x For Keeps)
cat.nr 62 (Cornet Obolensky x For Pleasure)
cat.nr 63 (Coupie x Calido)
cat.nr 64 (Diamant de Semilly x Caretino)
cat.nr 65 (Durango VDL x Matterhorn).

Zevende ring

Uit de eerste springgroep op de Westfaalse keuring in Münster-Handof zijn vier hengsten tot de fokkerij toegelaten. Applaus was er voor twee hengsten: cat.nr 54 (Asca Z x Cachas) en cat.nr 56 (Cavtat PKZ x Calido I). De Nederlandse inzending cat.nr 57 (Comme il faut x Quidam’s Rubin) van Herman Seiger werd niet goedgekeurd in deze ring.

Goedgekeurde hengsten ring 7

cat.nr 54 (Asca Z x Cachas)
cat.nr 55 (Catoki Boy x Comme il faut)
cat.nr 56 (Cavtat PKZ x Calido)
cat.nr 58 (Cordess x Contendro I)

Dressuur

23 dressuurhengsten zijn toegelaten tot de Westfaalse fokkerij. Daar hoort ook Vaderland (Vitalis x Krack C), één van de favorieten voor de kampioenstitel, bij. De hengst van Eugène Reesink werd in de laatste groep samen met zonen van Vilancio en Vivaldi goedgekeurd.

Zesde ring

Goedgekeurde hengsten ring 6
cat.nr 50 (Vitalis x Krack C)
cat.nr 49 (Vilancio x San Amour I)
cat.nr 51 (Vivaldi x Sir Donnerhall I)

Vijfde ring

Twee hengsten redden het in de voorlaatste dressuurring. Cat.nr 40 (Grey Flanell x Fürst Piccolo) en cat.nr 44 (Rock Forever I x Stedinger).  De door Cees Kikkert gefokte cat.nr 39 (v. Grand Galaxy Win T) van Eugene Reesink werd voorlopig niet goedgekeurd, vanwege de niet volledig ingedaalde testikels. Het doek viel ook voor cat.nr 41 (Hermès x Cabochon) uit de Gelderse fokkerij van de familie Hekkert.

Goedgekeurde hengsten ring 5
cat.nr 40 (Grey Flanell x Fürst Piccolo)
cat.nr 44 (Rock Forever I x Stedinger)

Vierde ring

In de vierde groep kregen vier hengsten groen licht van de Westfaalse hengstenkeuringscommissie. Een Floriscount, twee Franziskussen en een Fürstenball.

Goedgekeurde hengsten ring 4
cat.nr 28 (Floriscount x Diamond Hit)
cat.nr 32 (Franziskus x Belissimo M)
cat.nr 34 (Franziskus x Rock Forever I)
cat.nr 36 (Fürstenball x Sir Donnerhall I)

Derde ring

De stoere zwarte cat.nr 18 (Dancier x Floriscount) van Mathieu Beckmann en Pascal Kandziora kreeg de Westfaalse handen op elkaar in de derde ring. Verder goedgekeurde zonen van Delorean, Don Nobless, Escolar en First Ampere.

Goedgekeurde hengsten ring 3
cat.nr 18 (Dancier x Floriscount)
cat.nr 19 (Delorean x Sir Donnerhall I)
cat.nr 21 (Don Nobless x Scolari)
cat.nr 23 (Escolar x Dimaggio)
cat.nr 27 (First Ampere x Diamond Hit)

 

Tweede ring

Borsalino, de kampioen van de Westfaalse keuring 2014, kreeg in zijn eerste jaar tig merries. De eerste jaargang van de hengst verschijnt dit najaar op de keuringen en kan nog niet geheel overtuigen. Ook niet in Westfalen. Eén van de vier Borsalino’s redde het, de veel op zijn vader lijkende cat.nr 15 (mv. His Highness). Meer indruk maakte de blonde vos cat.nr 11 (v. Bernay).

Goedgekeurde hengsten ring 2
cat.nr 11 (Bernay x Dream On)
cat.nr 12 (Bon Coeur x Dimaggio)
cat.nr 15 (Borsalino x His Highness)

Eerste ring

De eerste dekbrevetten zijn uitgedeeld in Westfalen. Een goede Apache (cat.nr 1 mv. Fürst Romancier), drie (van vier) Benicio’s en twee Baccardi’s zijn de eerste goedgekeurde hengsten van de Westfaalse keuring 2018.Eén van de opvallendste Benicio’s werd voorlopig niet goedgekeurd. De testikels van deze cat.nr 8 (Benicio x Starnberg) zijn nog niet volledig ingedaald.

Goedgekeurde hengsten ring 1
Cat.nr 1 (Apache x Fürst Romancier)
Cat.nr 4 (Baccardi x Laureus)
Cat.nr 4 (Baccardi x Lissaro)
Cat.nr 6 (Benicio x Florencio I)
Cat.nr 7 (Benicio x Rohdiamant)
Cat.nr 9 (Benicio x Vivaldi)

Flink aantal Hollanders

Onder de toegelaten hengsten een flink aantal Nederlandse fokproducten, zelfs een hengst uit een Gelderse merrie. Hollandser gaat het niet. Eén van de opvallendste dressuurhengsten van de voorselectie is ook een Nederlandse inzending: Vaderland (v. Vitalis) van Eugène Reesink. De gehele keuring is live te volgen op ClipMyHorse.tv.

Eugène Reesink kreeg drie hengsten aangewezen voor de hoofdkeuring. Het gaat daarbij om cat.nr 50 Vaderland (Vitalis x Krack C x Contango) uit de fokkerij van wijlen Piet Crum, ook de fokker van Verdades. Verder komt Reesink met de door Cees Kikkert uit Den Burg gefokte cat.nr 240 Long Island (Grand Galaxy Win T  x Sir Sinclair x Donnerhall), die als veulen voor 20.000 euro werd geveild op de Starsale en de in Duitsland gefokte cat.nr 171 (Borsalino x De Niro x Romancier).

Applaus voor Vaderland

Het Westfaalse publiek is niet gortig met applaus. Als er geklapt wordt bij de nuchtere West-Duitsers moet ’t wel heel bijzonder zijn. Op de voorselectie mocht Reesinks Vaderland een vet applaus in ontvangst nemen. Zou het Reesink lukken om het kunstje van twee jaar geleden te herhalen? Toen werd zijn Valverde (Vitalis x Ampere) dressuurkampioen van de keuring.

Hermès uit Gelderse moeder

Uit de eerste jaargang van de winnaar van brons op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden, Hermes (Easy Game x Flemmingh), is één hengst toegelaten tot de Westfaalse hoofdkeuring. Deze Louis Vuitton werd als veulen aan kop geplaatst op de afstammelingenkeuring van Hermès en komt uit de Gelderse fokkerij van de familie Hekkert. Moeder is Zamanda (Cabochon x Zep x Unitas) en daarmee is Louis Vuitton verwant aan Henkie (Alexandro P x Upperville x Zep x Unitas). De hengst wordt op de keuring voorgesteld door de VDL Stud.

Apache

Ook een gooi naar een dekbrevet doet cat.nr 2(Apache x Metall x Pele), die werd geboren in de stallen van A. Dikkema-Sants uit Noordlaren, die als veulen voor 11.000 euro werd geveild.

Drie springhengsten

Bij de springhengsten zijn er drie hengsten van een Nederlandse eigenaar toegelaten tot de hoofdkeuring. Herman Seiger, die ondertussen al drie Comme il fauts heeft goedgekeurd gekregen bij het KWPN, heeft weer een Comme il faut ontdekt. In Westfalen gaat het om cat.nr 57 (Comme il faut x Quidam’s Rubin x Barring).

Ook mogen er drie Nederlandse fokproducten naar de hoofdkeuring: cat.nr 59 Cingsley (Cornet Obolensky x Indoctro x Baloubet du Rouet) die werd geboren bij Grad van de Winkel uit Smakt, cat.nr 84 (Durango VDL x Matterhorn x Nabuur) die werd gefokt door W.L. Reinders uit Stuifzand en cat.nr 99 (Like Angel x Lupicor x Don Juan) die Gerrit Willem Winkel uit Meppen als fokker op het papier heeft.

De Cornet van Van de Winkel komt van de ESI-veiling en werd daar in 2016 voor 21.000 euro verkocht en was daarmee een van de toppers van de veiling. De Limburgse fokker is ook de fokker van de reservekampioen van de OS keuring afgelopen weekend, For Treasure VDL (For Pleasure x Carthago).

For Pleasure van Team Nijhof en El Salvador van Twentehorse

Over For Pleasure gesproken: Team Nijhof stuurde ook een zoon van de succesvolste springpaardenvererver (volgens de HorseTelex Results ranglijst) ter wereld naar de Westfaalse voorselectie. Cat.nr 68 (mv. Chacco-Blue x Lancer III) is toegelaten. Ook de door J.H. Nijhuis uit Mander gefokte cat.nr 66 (El Salvador x Tenerife VDL) van Twentehorse uit Denekamp staat in het boekje.

Programma

Maandag 26 november
10.30 uur: straat
14.00 uur: vrijbewegen springhengsten
16.30 uur: longeren dressuurhengsten (klik hier voor de indeling)

Dinsdag 27 november
09.00 uur: vrijbewegen en vrijspringen dressuurhengsten
15.30: vrijspringen springhengsten

Woensdag 28 november
10.00 uur: voorstelling goedgekeurde hengsten + bekendmaking premiehengsten
14.00 uur: plaatsing premiehengsten
15.00 uur: veiling

Handige links

Collectie
Collectie op HorseTelex
Programma
Livestream

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook