Ga naar hoofdinhoud

Zhivago in de ring met juniorenamazone Kristy de Roo

Exclusief
Zhivago (v. Krack C), hier met Dinja van Liere Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De KWPN-goedgekeurde Zhivago (v. Krack C) maakt komend weekend op de subtopwedstrijd in Varsseveld zijn debuut onder de juniorenamazone Kristy de Roo. De 17-jarige dochter van Henriëtte Venderbosch rijdt de hengst sinds half april. "Dat gaat eigenlijk heel goed. Hij kent alles van de Grand Prix en is zo een mooie leermeester voor Kristy", vertelt Henriëtte Venderbosch. 

De nu 13-jarige Zhivago werd voorheen gereden door Theo Hanzon, Tommie Visser en Dinja van Liere. Hij werd vorig jaar voor het laatst uitgebracht in de Lichte Tour, nadat Tommie Visser hem al eerder (2015) in de Intermediaire II had uitgebracht. Dinja van Liere reed de hengst van Joop van Uytert en familie Venderbosch voor het laatst in de rubriek voor oudere hengsten op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Daar was Zhivago met zijn vijfde plaats de beste KWPN-hengst.

Verrichtingstopper en Pavo Cup winnaar

Zhivago was in zijn jonge jaren reservekampioen op de KWPN hengstenkeuring, hij won vervolgens het verrichtingsonderzoek (87 punten) en de Pavo Cup onder Theo Hanzon. Later was hij met Hanzon ook nog KNHS reservekampioen in het ZZ-Zwaar.

Kristy de Roo

Kristy de Roo is een leerlinge van Coby van Baalen en rijdt dit seizoen bij de junioren met de in Westfalen geprimeerde, maar inmiddels geruinde Súperio (v. Sorento). Met hem heeft ze zich gekwalificeerd voor de finale van de MDH-Kostendrukkers Cup.

Bekijk hier de startlijst van de subtopwedstrijd in Varsseveld

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.