Ga naar hoofdinhoud

Stephan Wensing vier weken geschorst als advocaat

Stephan Wensing, hippisch advocaat.

Paardenadvocaat Stephan Wensing is vier weken geschorst als advocaat door het Hof van Discipline. Eerder werd Wensing al voorwaardelijk geschorst door de Raad van Discipline, maar tegen die tuchtrechtelijke beslissing ging hij in beroep. Het Hof heeft nu bepaald dat hij vier weken zijn praktijk niet mag uitoefenen vanaf 15 juli 2019.

Het Hof vernietigde de beslissing van de Raad van Discipline, die Wensing een voorwaardelijke schorsing oplegde vorig jaar juni. Het Hof oordeelt dat Wensing in verschillende zaken tuchtrechtelijk verwijtbaar heeft gehandeld en het Hof rekent dit Wensing zwaar aan, staat in het vonnis. “Zijn handelwijze is laakbaar ten opzichte van de betreffende wederpartij, de betreffende advocaten en de betrokken rechters. Hierdoor heeft verweerder het vertrouwen in de advocatuur geschaad.”

Wensing: ‘Afgehandeld’

Wensing reageert kort op de schorsing: ” Het betrof aangelegenheden van bijna drie jaar geleden. Voor mij is dit verder afgehandeld.”

Bron:  Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook