Ga naar hoofdinhoud

Netflix voegt documentaires ‘Obstakels’ en ‘Gouden Genen’ toe

Wiepke van de Lageweg voor de camera in Gouden Genen - Foto: Hans Vink

Twee documentaires van documentairemaakster Annette van Trigt zijn sinds kort ook te bekijken op Netflix. Het gaat om de documentaires 'Gouden Genen' en 'Obstakels'. Van Trigt geeft met 'Obstakels' een inkijk in de eventingsport. In 'Gouden Genen' zoekt zij naar een verklaring voor de Internationale successen van Nederlands gefokte springpaarden.

In de documentaire Obstakels volgt Van Trigt toenmalig bondscoach Martin Lips en zijn zoon, top-eventingruiter Tim Lips. Bondscoach Lips haalt in 2014 op de WEG in Caen een teamticket binnen voor de OS in 2016. De weg die de Nederlandse eventers afleggen richting de Spelen in 2016 is door Van Trigt vastgelegd. Deze weg blijkt moeizaam met diverse obstakels.

Nederlandse springpaardenfokkerij

‘Gouden Genen’ is een documentaire van Van Trigt waarin ze op zoek naar het geheim achter het succes van de Nederlandse springpaardenfokkerij. De Nederlandse springpaardenfokkerij is al jaren booming business. Er wordt veel geld neergeteld voor Nederlands gefokte paarden en ook hun sperma wordt voor veel geld verkocht.

In de documentaire volgt Van Trigt onder andere Cees Klaver, Wiepke van de Lageweg, Peter Rinkes en Reinie Tewis. De documentaire toont aan dat niets aan het toeval wordt overgelaten en dat succes geen kwestie van geluk is.

Bron: Horses.nl

2 reacties op “Netflix voegt documentaires ‘Obstakels’ en ‘Gouden Genen’ toe

  • Jan Jonas

    We weten allenmaal dat goede genen niet ophoud met een stukje papier . Het is het stal management en passende top amazone/ruiter en een goed stuk papier en
    vooral het juiste voer op het juiste moment (wat in mijn ogen de best toelaatbare doop is) het succes en dus handel in toppaarden bevorderen. Of het goed is voor de bv. Nederland is de vraag als top hengsten en merries naar het buitenland verkocht worden.

  • marcel dufour

    De basis voor een goed springpaard wordt gelegd tussen de geboorte en 5 á 6 jaar.
    Als je die fase van de opleiding niet goed doet of er een haastpartij van maakt, dan is de kans heel groot dat dat paard het niet gaat redden.
    Doe je dat wel goed dan moet je een echt anti talent hebben wil zo’n paard niet minimaal 1.35/1.40 gaan lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.