Ga naar hoofdinhoud

Recordpoging met 139 friezen en 1 schimmel

Bij Equitana Open Air deze zomer zal een recordpoging worden gedaan met 140 paarden. Daarvan zijn 139 paarden van het Friese ras en één ervan is een schimmel. Als de poging slaagt, wordt hij opgenomen in het Guinness Book of Records.

Uit heel Europa reizen begin juli de paarden af naar Duitsland  voor de recordpoging. Ze zullen daar een enorme Quadrille vormen. De schimmelmerrie Samira (v. Odin) heeft de looks van een Fries, maar is helemaal wit en loopt sinds haar zesde mee in het team. De witte kleur heeft zij te danken aan haar Holsteiner genen. Odin, de vader van Samira, loopt al jaren mee met de Ostsee-Quadrille. Het grootste showteam met Friezen van Europa heeft zich als doel gesteld alle records te verbreken.

Bekijk hier een filmpje van het Ostsee-Quadrille:

Bron: Horses.nl/Reiterrevue.de

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook