Ga naar hoofdinhoud

Horses organiseert webinar over ‘De wolf en de paardensector’

De wolf is terug in Nederland en daar is lang niet iedereen blij mee. Ook in de paardensector is er veel onrust over de wolf in Nederland en daarom organiseert Horses een webinar over dit thema. Hoofdredacteur Dirk Willem Rosie gaat op 12 december (20.00 uur) in gesprek met verschillende experts. Mis het niet!

In eerste instantie waren alleen schapen de pineut, maar inmiddels zijn ook koeien, pony’s en paarden aangevallen. Een aantal pony’s heeft het niet overleefd.

Vragen

Inmiddels zijn de problemen doorgedrongen tot de landelijke politiek en media. Maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. Paardenhouders willen vooral weten hoe ze hun paarden kunnen beschermen. Hoe groot zijn de risico’s? Nu, maar ook over een jaar, als de wolf zich ongestoord voort kan planten. Bestaat een wolfwerende afrastering eigenlijk wel en hoe ziet die er dan uit voor paarden? En is er inmiddels al iets van subsidie voor wolfwerende afrastering of schadevergoeding geregeld voor de paardensector?

Live webinar

Een ecoloog, Mieke Theunissen van de Sectorraad Paarden en Jaap Mekel, de wolvenconsulent uit Drenthe, geven antwoord op deze en andere vragen in het webinar ‘De wolf & de paardensector’. Dit webinar wordt opgenomen in de studio en live uitgezonden, zodat we vragen van kijkers direct kunnen beantwoorden.

Gratis voor Paardenkrant- en Horses Premium-abonnees

Het webinar zal gratis te volgen zijn voor Horses Premium- en Paardenkrantabonnees. Je kunt je inschrijven door het webinar aan te schaffen via de webshop. Als je ingelogd bent (als abonnee) kun je dit kosteloos doen.

Wil je het webinar ook volgen? Wordt dan nu lid van Horses Premium en volg het voor €2,99 per maand of koop het webinar los in de webshop!

Schrijf je nu in!

Dit webinar wordt mede mogelijk gemaakt door Gallagher: https://www.gallagher.eu/nl_nl/

2 reacties op “Horses organiseert webinar over ‘De wolf en de paardensector’

 • Monique Annotee

  Goedenavond, ik vind het echt schandalig dat jullie geld vragen voor een webinar over bescherming van je paarden tegen wolven. Zijn jullie wel op de hoogte van de ellende die zich afspeelt in de wolven gebieden? En dan nodig je iemand uit voor de webinar die met de grootst mogelijke minachting spreekt over schapenhouders terwijl hij zijn eigen omheining ook niet op orde heeft?!? En bovendien geen verstand van paarden heeft. Hoe serieus moeten we deze webinar nemen als niemand die aan tafel zit verstand heeft van paardveilige omheiningen?!

  Hartelijke groet,
  Monique Annotee

 • NielsMats

  @Monique: dhet webinar is gratis voor abonnees. Dat u het er niet voor over hebt om abonnee van de paardenkrant of horses premium te worden wil nog niet zeggen dat allees maar gratis moet zijn. Echt een totaal belachelijke reactie uwerzijds.
  Er zitten vast ook mensen van Gallagher aan tafel, ik kan u verzekeren dat deze wel vestand hebben van een paardvriendelijek wolfwerende omheining.
  U roept maar wat, hoe serieus moeten qwij uw geraaskal nemen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook