Ga naar hoofdinhoud

Finale Wereldbeker Voltige naar Dortmund

finaliste Simone JäiserFoto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Dortmund is aangewezen als gastheer voor de finales van de FEI World Cup Voltige 2015/2016. De Duitse stad neemt van 3 tot 6 maart de plek in van Wenen, nadat de Oostenrijkse organisatie in november besloot het evenement te cancellen. 

De FEI kreeg ook een aanbod van het Franse Saumur, maar koos uiteindelijk voor Dortmund. In totaal komen zes heren en zes dames uit in de allesbeslissende finales. Ook zullen de vier beste paren van het seizoen strijden om de winst bij de Pas-de-Deux.

De finalisten zijn inmiddels bekend. De strijd bij de dames wordt beslist door deelneemsters uit Zwitserland, Italië, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Bij de mannen zijn Frankrijk en Duitsland met twee deelnemers vertegenwoordigd, die het opnemen tegen een Zwitser en een Tsjech. De strijd bij de Pas-de-Deux gaat tussen twee Duitse koppels, een Italiaans duo en een paar uit Amerika. De Nederlandse voltigeurs hebben zich niet weten te plaatsen voor de finale.

Klik hier voor de uitslagen van de kwalificatiewedstrijden en de namen van de deelnemers.

Bron: FEI / Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook