Ga naar hoofdinhoud

Veronique Roerink: ‘Bij Flanell is het: u vraagt, wij draaien’

Flanell, hier nog onder Veronique Roerink. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
In Nieuwleusen ging vandaag voor de Subtopruiters de tweede selectie voor het Nederlands kampioenschap van start. In de ZZ-Zwaar was Veronique Roerink met de Apache-dochter Flanell een klasse apart en won beide proeven met 73,14% en 71,50%. Mark van de Donk werd twee keer tweede en Femke Beljon met twee witte linten in ontvangst nemen.

Veronique Roerink was vooral over haar eerste proef erg enthousiast. “In deze proef klopte het gevoel ook met waar we thuis in de training mee bezig zijn. Het was een constante proef zonder fouten”, licht ze toe. “Bij de tweede proef had ik het gevoel dat ze wat uithoudingsvermogen tekort kwam. Ze miste de scherpte en het was alsof ze het tegenvaller vond dat er nog een tweede proef achteraan kwam”, grapt de amazone.

Constant

“In de tweede proef zaten dan ook wat foutjes. Zo was een galopwissel na de hulp en sprong ze aan na het halthouden en groeten. Het mocht allemaal wat vanzelfsprekender, terwijl het bij Flanell eigenlijk ‘u vraagt, wij draaien’ is. Ze is heel constant en scoort op bijna alle onderdelen zevens en achten, maar echte uitschieters naar negens zitten er nog niet tussen. Haar kracht zit in het stabiele en ze kan het met twee vingers in haar neus”, voegt Roerink er aan toe.

Kritisch

De amazone is erg kritisch. “Ik moet er mee oppassen dat ik niet te kritisch word en het goede wel blijf waarderen. Vandaag kreeg ik van alle vier de juryleden complimenten over het harmonieuze beeld en de vriendelijke manier van voorstellen. Het is niet dat ik het daar alleen voor doe, maar het is toch erg leuk om te horen!”

Progressie

Met de De Niro-zoon Dahlhoff reed Mark van de Donk in de eerste proef 67,50% bij elkaar. In de tweede proef deed hij daar nog een schepje bovenop en kwam met 69,93% dicht bij Roerink in de buurt.

Femke Beljon maakte in beide proeven de top drie compleet door Winningmood (v. Prado) naar 67,00% en 67,64% te sturen.

Nicky Snijder aan kop in U25/Grand Prix

In de gecombineerde U25/Grand Prix-rubriek stuure Nicky Snijder de Jazz-dochter Kalshovens Zalsa & Jazz naar 65,29% wat hem de eerste prijs opleverde. Esmee Donkers was de beste bij de junioren en young riders. Haar proef met Chaina (v. Sir Donnerhall) was goed voor 68,29%.

Lees ook: Debuut voor Glock-ruiter Riccardo Sanavio en Dark President

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.