Ga naar hoofdinhoud

Volledig Duits podium in de wereldbekerwedstrijd dressuur

Fabienne LÜtkemeier met D'Agostino Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Drie Duitse amazones maakten er vanmiddag een spannende strijd van tijdens de kür op muziek. In de overvolle Schelyer Halle in Stuttgart won Fabienne Lütkemeier met D'Agostino met minimaal verschil de wereldbekerkwalificatie. Jessica von Bredow werd tweede met de Gribaldi-hengst Unee en de ondeugende Don Johnson onder Isabell Werth werd derde. Danielle Heijkoop was de beste Nederlander, met Kingsley Siro N.O.P. werd ze vijfde.


Alle dressuurpaarden hadden meer of minder last van de uitgelaten en drukke atmosfeer in de hal. Er werden veel foutjes gemaakt en het betekende ook dat de juryleden geen unanieme winnaar konden aanwijzen. Fabienne Lütkemeier en D’Agostino, die als laatsten in de ring verschenen, lieten een mooie proef zien en stonden bij de juryleden Umbach en Wüst op de eerste plaats. De eindscore van 80,600% was genoeg voor de winst. Jessica von Bredow ging met de KWPN-er Unee veel beter dan gisteren en stond bij de juryleden Roudier en Plewa op kop, haar score was 80,375%.

Isabell Werth op Don Johnson volgde met 79,500% op de derde plaats, ondanks de nodige storingen. Het Nederlandse jurylid Fouarge zette Forward Looking op de eerste plaats. De Fidermark -merrie liep onder Dorothee Schneider een zeer harmonieuze proef. Danielle Heijkoop en Kingsley Siro N.O.P. kregen van de jury 77,325%.

Patrick van der Meer en de Lancet-zoon Uzzo was het andere Nederlandse koppel in de wereldbekerwedstrijd, zij werden elfde met 72,650%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.