Uitbarsting in ring heeft gevolgen voor Talbot

Ben Talbot

De wanvertoning van Ben Talbot in Gross Viegeln heeft de mede-eigenaren van de Clinton I-zoon Everglade doen besluiten de ruin bij de springruiter weg te halen. Talbot vertelde aan Horse & Hound dat hij veel druk voelde om Everglade goed door het parcours te loodsen. 

Volgens Talbot stopte Everglade meerdere keren voor de sloot. “Ik dacht dat als hij weer zou stoppen, de eigenaren hem bij me weg zouden halen en dat zou een ramp zijn. Maar dat is nu wel gebeurd, Everglade staat niet meer mij bij op stal.”

Doodsbedreigingen en pauze

Zelf ontving de ruiter de nodige doodsbedreigingen na de wedstrijd en daardoor heeft hij besloten een tijdelijke pauze van de springsport te nemen. “Of dat voor een half jaar, een jaar of zelfs voor altijd is, ik weet het nog niet.”

Facebook sluiten

“Ik moest zelfs mijn Facebook sluiten vanwege die bedreigingen, het was verschrikkelijk. Wat ik deed was 100% verkeerd, maar mensen kijken niet naar wat er achter schuilt.”

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
4 reacties op Uitbarsting in ring heeft gevolgen voor Talbot
 1. 1

  Die ben Talbot zal toch eens in de spiegel moeten kijken want onder Marriet HOEKSTRA sprong dit paard in 2 jaar tijd de ene na de andere foutloze ronde.
  Sinds Talbot die rijdt vliegen de palen in het rond en stopt het paard.

 2. 2

  Marcel Dufour, … en dan beweert men nog dat paarden niet kunnen ‘praten’!?

 3. 3

  Ik heb eerst de video eens bekeken of het wel echt zo erg was als men doet voorkomen….. Nou….mijn mening…. helaas snap ik de brok in de keel van Marriet in haar na het zien van deze beelden. De vraag is alleen wat nu… zijn de eigenaren nu weer op zoek naar iemand die het wel weer “eventjes”oplost óf laten ze dit paard weer zelfvertrouwen krijgen bij iemand die er geen gewin meer bij heeft ? Ben heeft dit nu voor het g van de camera gedaan, maar een ieder weet dat dit “helaas”niet een eenmalig incident is en ook zeker niet het laatste zal zijn. Achter de camera gebeurd er veel meer dan wij kunnen zien en dan gaat het hier niet alleen over een Ben Talbot. Helaas hebben we dit ook iemand uit eigen land zien doen en het heeft helaas niet geresulteerd in het doen laten van andere. “Bang om het paard kwijt te raken !” Ik zou het juist Stoer vinden als ze tegen een eigenaar zouden durven te zeggen “in het belang van het paard is het beter als een een andere ruiter vind die er een betere klik mee heeft !” Een man of vrouw kiezen we meestal bewust uit…. een paard moet altijd maar gelijk passen, zo niet… dan “leren” wij hem dat wel eventjes !!!

 4. 4

  Terechte beslissing van de jury.
  Wat is deze ruiter een aanfluiting voor de oh zo mooie paardensport.
  De paardensport is een teamsport….wat ik hier zie is een gefrustreerde ruiter die zn ongenoegen uit op een dier wat niet doet wat hij zo graag wil (dat is de sloot over )
  We weten niet wat een paard doet weigeren voor een sprong we weten niet wat een paard doet flippen in de ring tijdens de dressuurproef.
  Als paarden konden praten!!
  Helaas kunnen ze dat niet …behandel ze daarom met respect,geduld en een heleboel tlc