Ga naar hoofdinhoud

Niels Bruynseels: ‘Grote wedstrijden verwacht ik eigenlijk niet’

Niels Bruynseels en Delux van T&L Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Saint-Tropez is even het epicentrum van de paardensport na de coronabreak. Niels Bruynseels zit net zoals vele andere topruiters enkele weken aan de Franse kust. "Maar een internationale kalender voor daarna is er niet", vertelt hij. En ook zijn olympische medailledroom moet hij met een jaar uitstellen.

“De beste paarden hebben lang kunnen rusten en die kijken er ook naar uit om te beginnen”, vertelt Niels Bruynseels. “Ik heb wel een beetje zenuwen. Alles is weer nieuw. Wat mag en wat mag niet? Maar ik ben blij dat er weer wedstrijden zijn want ik heb de competitie gemist. We weten al een paar weken dat deze competities eraan komen dus we zijn goed voorbereid. Alleen voor de zwaarste en hoogste omlopen is het nog afwachten hoe de paarden voor de dag komen.” Op zijn agenda voor de rest van het jaar heeft Bruynseels nu nog geen zicht. “We weten heel weinig. Er is nog geen internationale kalender. Het hangt ook af van de coronacijfers: waar mag er georganiseerd worden? Grote wedstrijden verwacht ik eigenlijk niet.”

Een heel jaar afwachten

Normaal zat Bruynseels nu in volle voorbereiding op de Olympische Spelen. De nummer 17 van de wereld leek verzekerd van zijn plaatsje in de Belgische jumpingploeg. “Nu is het weer een heel jaar afwachten hoe het zit met de vorm en de conditie van de paarden. Al hoeft dit voor mij niet negatief te zijn. Delux is nog maar 10 jaar dus een jaar extra ervaring zou net positief kunnen zijn. De kwaliteit van de paarden en de ruiters is ongelooflijk. Als je naar de Spelen wil, kan je je dus geen fouten permitteren.”

Bron:Sporza.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook