Ga naar hoofdinhoud

Richard Vogel wint 1.45m Z-tour, Zoer wordt vijfde

Richard Vogel - Solitar Jumping de Achterhoek 2017 © DigiShots
De Duitser Richard Vogel schrijft de 1.45m rubriek van de Zangersheide Z-tour op zijn naam. Met Solitaer 41 (v. Salito) zette hij een razendsnelle tijd van 36,04 seconden op het bord. Constant van Paesschen werd met Jilbert van het Ruytershof (v. Numero Uno) tweede in 37,92 seconden. De derde plek was weer voor Duitsland, Christian Ahlmann kwam over de finish in precies 38 seconden met de hengst Atomic Z (v. Cumano). 

In de Ratina Z arena gingen 79 ruiters met elkaar de strijd aan in de 1.45m proef in Lanaken. Vijftien combinaties wisten foutloos over de finish te komen van het basisparcours en plaatsten zich hiermee voor de barrage. De ruiters maakten het zeer spannend en de uiteindelijke overwinning was voor de pas twintigjarige stalruiter van Ludger Beerbaum, Richard Vogel.

Goed op dreef

In december 2017 wist Vogel met de schimmel ook de 1.45 m rubriek op zijn naam te schrijven tijdens Jumping de Achterhoek. Ook Constant van Paesschen heeft de smaak te pakken, hij werd eind maart nog tweede in het 1.45m bij het CSI2* in Lier.

Nederlandse ruiters

Albert Zoer eindigde als beste Nederlander op een mooie vijfde plaats. Hij had Heechiem’s Cancun Vdm (v. Balou du Rouet Z) gezadeld en kwam foutloos over de finish van de barrage in een tijd van 38,05 seconden. De nummers drie, vier en vijf zaten qua tijd heel dicht bij elkaar. Er zat slechts vijf honderdste van een seconde tussen de nummers drie en vijf.

Nog twee Nederlandse ruiters wisten in een snelle tijd foutloos over de finish te komen. Ruiter van het jaar Harrie Smolders haalde met Zinius (v. Nabab de Reve) een mooie tijd van 39,01 seconden en vlak achter hem kwam Piet Raijmakers Jr met Van Schijndels Amberlina (v. Tangelo van de Zuuthoeve) binnen in 39,07 seconden. Dit was goed voor een respectievelijk achtste en negende plaats.

Bekijk hier het filmpje van de rit van Albert Zoer

Bekijk hier alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook