Ga naar hoofdinhoud

Hoekstra razendsnel in Grote Prijs, Jackpot voor ‘paardloze’ Olsmeijer

Jelmer Hoekstra en Eric Morssinkhof

Supersnel was hij in de barrage van de 1.40m Grote Prijs, zaterdag 17 maart tijdens de Voorjaarsjumping op PSC Lichtenvoorde: Jelmer Hoekstra met Elentrix Hedoniste (v. Ogano Sitte). Ruim voldoende voor de eerste plek, maar toch ging een ruiter zonder paard er met de jackpot vandoor. Kevin Olsmeijer mocht de cheque van 1000 euro ophalen, voor de beste combinatie over twee van de drie Grote Prijzen afgelopen winter in Vragender.


Het was een spannende ontknoping. Elf combinaties dongen in de barrage mee naar de winst. Routinier Edwin Klokman zette met Carambole-nakomeling Elia als eerste een foutloze rit neer, maar werd qua tijd al snel teruggefloten door Joey Lansink met Fitou Eurocool’s Apple (v. Lexicon).

Hoekstra’s tijd niet te kloppen

Dat het nog veel sneller kon, bewees zevende starter Jelmer Hoekstra. Met Elentrix Hedoniste, een dochter van Ogano Sitte, floot hij werkelijk over het door Jos Brinkman neergezette barrageparcours. Aan zijn tijd van 40,05 kon niemand meer tippen, ook de uiteindelijke nummer twee, Thomas Arendsen Raedt met Why Not (v. Karandasj), niet.

Lansink derde

Het witte lint was dus voor Joey Lansink, terwijl Lisa Bongers met Donbalian (v. Carthino Z) vierde werd. De vijfde én zesde prijs gingen naar Edwin Klokman, die behalve met Elia ook een foutloze finaleronde reed met Quidor Rose (v. Quasimodo Z).

Snel van zichzelf

“Ik liet haar gewoon iets lopen, ze is zo snel van zichzelf”, lacht winnaar Jelmer Hoekstra na de ereronde over zijn paard Elentrix Hedoniste. “Het is een merrie met veel bloed, ik heb haar al vanaf dat ze 3,5 jaar is. We kijken rustig aan hoe ze zich ontwikkeld, maar het lijkt de goede kant op te gaan. Ik ben in elk geval heel zuinig op haar.”

Jackpot voor Olsmeijer

Tijdens de Grote Prijs van de voorjaarsjumping op PSC Lichtenvoorde kwam Olsmeijer niet aan de start, maar zijn eerdere resultaten, een derde en een tweede prijs, waren ruim voldoende voor de overall winst. Voorwaarde was echter wel dat de ‘Jackpot’ persoonlijk opgehaald werd. Over zijn paard Dalvaro, een tienjarige ruin van Calvaro Z waarmee Olsmeijer de jackpot won, zegt hij: “Het is mijn beste paard op dit moment. Internationaal loopt hij 1,60m en hij heeft al een aantal heel goede Grote Prijzen gelopen. Met hem ga ik dus ook naar het Nederlands kampioenschap in Mierlo, eind april.”

Houben tweede in klassement

Tweede in het klassement om de jackpot werd Laurens Houben met Cuba Libre (v. Mr. Blue). Hij viel net buiten de prijzen in de GP (zevende) en baalde best een beetje dat hij naast de jackpot greep, maar mocht toch nog 600 euro mee naar huis nemen. De derde prijs en 400 euro was voor Thomas Arendsen Raedt, die ook al tweede was in de GP en dus een goede dag beleefde met Why Not.

Bron Persbericht

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook