Ga naar hoofdinhoud

Tyson terug onder Jelmer Hoekstra

Bijna een jaar was het stil rond Leon Thijssens toppaard Tyson. Maar nu verschijnt de zoon van Numero Uno weer op een startlijst. Alleen niet in combinatie met Leon Thijssen.

Het is Jelmer Hoekstra die met Tyson aan de start gaat verschijnen op de CSI3* van Lons Le Saunier in Frankrijk. De 21-jarige ruiter, lid van het Rabo Talententeam, is sinds 2014 in dienst van paardenhandelaar Leon Thijssen.

“Ik heb mijn hand gebroken”, legt Leon Thijssen uit. “Jelmer heeft Tyson al een paar keer landelijk meegenomen en nu dan voor het eerst internationaal. Hij rijdt ‘m nu een poosje, want Tyson moet wel lopen.”

Thijssen en Tyson vormden lange tijd een moeilijk te kloppen duo. Ze wonnen onder meer de Grote Prijzen van Maastricht en Drenthe en maakten deel uit van het winnende Nederlandse team in La Baule (2013). De spectaculair springende hengst raakte vorig jaar geblesseerd en stond een half jaar langs de kant met een botinfectie. “Waarschijnlijk zichzelf geblesseerd door tegen de stalmuur te slaan”, denkt Leon Thijssen. “Een normaal paard staat dan op drie benen, maar bij hem zag je het nog niet eens op de volte. Tyson is nu 15, maar hij wordt ook wel 19 in de sport. Dat hoop ik althans!”

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook