Ga naar hoofdinhoud

Leopold van Asten snelt naar vierde plaats in Parijs

Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable Foto: LGCT / Stefano Grasso

Leopold van Asten reed een sterke ronde met zijn tienjarige merrie VDL Groep Miss Untouchable in de speed class in Parijs. Lang ging hij aan de leiding maar werd aan het einde van de rubriek voorbijgestreefd door twee Fransen en een Italiaan. Julien Epaillard kreeg het thuispubliek op de banken toen hij ondanks een fout toch de snelste was met Cristallo A LM.

Als tiende reed Leopold van Asten met de Chacco-Blue-dochter VDL Groep Miss Untouchable de ring binnen en met een scherpe, foutloze rit klokte hij 63,96 seconden. Die tijd leek aanvankelijk moeilijk te verbeteren. Maikel van der Vleuten kwam even later met Dana Blue (Mr. Blue) wel in de buurt, maar door een springfout zakte de combinatie naar een uiteindelijke zevende plaats.

Staut snelt Van Asten voorbij

Kevin Staut was de eerste die over de tijd van Van Asten heen ging. Op Ayade de Septon et HDC (v. Wandor van de Mispelaere) dook de Fransman ruim twee seconden onder de tijd van Van Asten en zette 61,65 seconden neer.

Ondanks fout de snelste

Maar even later vermorzelde Julien Epaillard de tijd van landgenoot Staut met bijna drie seconden. Met hoge snelheid stuurde hij de dertienjarige Casall-zoon Cristallo A LM rond, kon niet voorkomen dat in de dubbelsprong een balk viel en zette de klok stil op 58,99 seconden. Met de vier strafseconden van de afgeworpen bal bleef Epaillard toch op kop.

De Luca derde

Daar veranderde ook Lorenzo de Luca niets meer aan. Op de Ier Limestone Grey (v. Try-Time) bleef de Italiaan Leopold van Asten vier tiende van een seconde voor en eindigde als derde.

Kijk hier naar de rit van Julien Epaillard.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/World of Showjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook