Ga naar hoofdinhoud

Springen voor het goede doel op Jumping Zwolle

Marc Houtzager, één van de deelnemers op Jumping Zwolle. Foto Wendy Scholten

Stichting Paardrijden Gehandicapten ‘t Hoefijzer in Zwolle staat zaterdagavond 20 oktober in de schijnwerpers op het internationaal springconcours Jumping Zwolle. In een speciale springrubriek op 1.40m niveau, waarbij één jokerhindernis op 1.55m niveau staat, wordt geld ingezameld voor het goede doel. Het belooft een waar springspektakel te worden onder de zestien meestrijdende ruiters, want voor de top drie ligt er maar liefst 1.000, 500 en 250 euro aan prijzengeld klaar.

Het parcours wordt gebouwd op 1.40m niveau en wordt gereden als een jachtparcours. Na de finish is er een extra jokerhindernis maar deze is niet verplicht. Bij het foutloos springen van deze hindernis levert dit een tijdvermindering op van vier seconden van de eindtijd van het basisparcours. Bij het fout springen van de joker krijgt de combinatie vier strafseconden. Bij het rijden van de joker volgt er een extra donatie van 100 euro aan het goede doel!

Inschrijfgeld

Ook het inschrijfgeld komt ten goede aan ’t Hoefijzer, dat lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten en mensen met psychische problemen de mogelijkheid biedt om paard te rijden onder deskundige begeleiding. Sponsoren of ruiters kunnen zich inschrijven voor 250 euro. De wedstrijd is open voor acht regionale en acht internationale ruiters. Heeft een sponsor geen eigen ruiter die zou willen meedoen op dit niveau, dan regelt het sportsecretariaat dit.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook