Ga naar hoofdinhoud

Vrieling net naast podium in Big Tour Poznan

Jur Vrieling en Carrera VDL

Op de openingsdag van het CSI3* in Poznan deed Jur Vrieling goede zaken. Met Zypern III (v. Casall) zette Vrieling het beste Nederlandse resultaat neer door vierde te worden in de 1,45m-Big Tour rubriek. Sanne Thijssen werd in deze proef zevende. In de 1,40m-rubriek bezette Jur Vrieling met de KWPN-hengst Arezzo VDL de zevende plaats.

De overwinning in de hoofdrubriek van gisteren kwam in Poolse handen. Jaroslaw Skrzyczynski boekte een overtuigende zege in de 1,45m-proef direct op tijd. Met de Oldenburger merrie Quintella (v. Sanvaro) zette de Pool een tijd van 55,38 seconden op klokken, ruim voor de nummer twee de Rus Tuganov Vladimir op Sinfonie 168 (v. Satisfaction) die er 57,42 seconden over deed.

Jur Vrieling kon met de Casall-zoon Zypern net niet voorbij Christian Kukuk komen. Kukuk kwam met Limonchello NT (v. Lord Caletto) in 61,36 seconden over de finish, Vrieling in 61,49 seconden.

Sanne Thijssen had voor deze rubriek de merrie Celine M Z (v. Crusador) gezadeld en reed de zevende tijd.

1,40m rubriek

Ook in de 1,40m-Twee Fasen-proef was een Pools combinatie de beste. Nu was het Lukasz Koza die op Chito Blue (v. Chacco-Blue) met 25,94 seconden de snelste was. Met de KWPN-hengst Arezzo VDL (v. Chin Chin) was Jur Vrieling ruim twee seconden langzamer en werd zevende. Jelmer Hoekstra met Bulavsco (v. Verdi) en Willem Greve op de Larino-hengst Carrera pakten nog wat prijzengeld mee met hun 19de en 22ste plaats.

1,35m rubriek

In de 1,35m-openingsrubriek was geen hoofdrol weggelegd voor de Nederlanders. De dertiende plaats van Jur Vrieling en Carrera VDL (v. Cardento), een vijftiende plaats voor Sanne Thijssen op Ulena (v. Baloubet du Rouet) en een zeventiende plaats voor Jelmer Hoekstra met Amour 44 (v. Numero Uno) leverde wel wat prijzengeld op.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook